Salanović: Ja sam Bosanac u srcu, sretan sam iako smo izgubili jer su neki čak i navijali za mene

Fudbaler Lihtenštajna nakon meča na Bilinom polju

Salanović: Ja sam Bosanac u srcu, sretan sam iako smo izgubili jer su neki čak i navijali za mene

Bosna i Hercegovine je večaras sa visokih 5:0 savladala Lihtenštajn u petom kolu Grupe J kvalifikacija za EP.

Za Lihtenštajn je večeras na Bilinom polju nastupio i Dennis Salanović, fudbaler sa pasošem ove države koji vuče korijene iz BiH.

U mixed zoni je dao kratku izjavu za SportSport.ba.

"Dobro smo startali i mislim da smo se do 80 minute dobro držali. Po meni, BiH nije imala toliko prilika da zabije još koji gol. Mi smo čak imali i neku šansu da izjednačimo, ali na kraju nam je falila snaga za 90 minuta. Znali smo da je BiH ekipa kojoj ne treba puno da postigne golove...", istakao je Salanović.

Kako je bilo igrati na Bilinom polju?

"Jako specijalno, ja sam Bosanac u srcu i zaista specijalna utakmica. Šteta što smo baš toliko izgubili, ali i dalje želim BiH sve najbolje i da se plasiraju na prvo ili drugo mjesto."

Na tribinama je bilo dosta navijača u tvojim dresovima?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Iznenadilo me to malo, ali sretan sam što su čak navijali i za mene, što me nisu vrijeđali. Sad sam sretan iako smo izgubili", poručio je Salanović.

Top Komentari

Maximilian
Lijepo počupane obrvice.
5 0
edo111
Sta ovaj bunca,kaze da bosna nije imala puno sansi???? a joj pagdje je ovaj bio u toku utakmice???
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi