Česi na Kosovu htjeli provocirati dronom, kapiten Berisha se oglasio

Zaplijenjen dron, zastave...

Česi na Kosovu htjeli provocirati dronom, kapiten Berisha se oglasio

Kvalifikacijske utakmice za plasman na Euro 2020. nastavljaju se večeras, a jedan od zanimljivijih susreta svakako će biti onaj između Kosova i Češke.

Kosovari ostvaruju prilično dobre rezultate u kvalifikacijama. Eventualni trijumf nad Češkom dodatno bi ih približio vrhu tablice, odnosno plasmanu na kontinentalnu smotru, a prema najavama stadion Fadil Vokrri u Prištini će biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Utakmici će prisustvovati i gostujući navijači, koji su imali namjeru napraviti ono što i Albanci prije nekoliko godina u kvalifikacijskoj utakmici protiv Srbije. Naime, kosovska policija je osujetila njihov plan i zaplijenila dron, nekoliko srpskih zastava, kao i slogan 'Kosovo je Srbija', čime je spriječen skandal.

Povodom svega oglasio se i kapiten kosovske reprezentacije Valon Berisha, inače Lulićev saigrač iz Lazija.

"Balkanskim stadionima se može mahati samo jednom zastavom", napisao je Berisha i kao sliku okačio onu sa dronom u Beogradu 2014. godine.

Kosovo i Češka se, podsjetimo, sastaju s početkom u 15:00 sati.

5d7375f4-fadc-41c3-abeb-487a0a0a0a6a-berisha-previewOrg.jpg - (FOTO) Nakon Å¡to je policija zaplijenila transparent

Top Komentari

Svojprisebi
Косово је СРБИЈА, то сам ја реко Хамза Војвода
0 25
ooljaca
Govno siptarsko
0 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi