Slovenci upozoravaju selektora: BiH nam krade fudbalera...
Hotić (lijevo) je prošao sve omladinske selekcije Slovenije (Foto: EPA)

Dino Hotić u žiži

Slovenci upozoravaju selektora: BiH nam krade fudbalera...

Midhat Šljivak

Prethodnih dana u bh. medijima se pojavila informacija kako bi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u budućnosti trebao zaigrati fudbaler Maribora Dino Hotić.

Navodno je brzonogi fudbaler slovenačkog prvaka 'zapao za oko' selektoru BiH Robertu Prosinečkom i on ga namjerava pozvati za neke od narednih reprezentativnih akcija.

Hotić je prošao sve omladinske selekcije Slovenije. Ipak, danas 24-godišnji fudbaler nikad nije dobio poziv seniorske reprezentacije i navodno je pokrenuo proceduru dobijanja pasoša BiH, kako bi igrao za Zmajeve.

Slovenački mediji su odlučili da upozore selektora Matjaža Keka da bi njihova selekcija mogla ostati bez Hotića, a slovenačka Ekipa donosi naaslov:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kek, pažnja. Sve je spremno da Slovenija ostane bez zvijezde Maribora", naslov je na slovenačkom portalu, koji upozorava da bi BiH lako mogla 'ukrasti' Hotića i da bi ga Kek možda trebao pozvati za naredne utakmice nacionalnog tima.

Hotić i ove sezone igra dosta dobro za Maribor, a u 17 odigranih susreta ima učinak od četiri gola i šest asistencija.

Top Komentari

MSOZ101
Igrac tog kalibra nije potreban nasoj reprezentaciji em talentovan, em brz, em u formi, ne bi se uklopio u nas sistem igre koji gaj strucnjak/selektor Robert Prosinecki.
12 0
antip
Kolko se plati za ovakav clanak???
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi