Prosinečki: Imamo pet dana da vidimo kako ćemo i ko će zamijeniti Edina

Selektor na okupljanju Zmajeva

Prosinečki: Imamo pet dana da vidimo kako ćemo i ko će zamijeniti Edina

Edmir Škorić

Selektor Robert Prosinečki govorio je danas u Zenici pred novinarima na dan okupljanja Zmajeva pred nove kvalifikacijske mečeve.

Prva tema je naravno bio Edin Džeko i njegova povreda zbog koje propušta Finsku i Grčku.

"Već su me pitali jučer o Edinu. To je tako kako je, od toga ne možemo pobjeći. Džeko je danas na operaciji i sigurno ga nema jedan duži period. Nadamo se da će se brzo oporaviti, da sve bude dobro, da sve bude onako kako i mi i on želi. Imamo jedan period do subote da odlučimo ko će zamijeniti Edina. Moramo razmišljati o igračima koji su tu za ove dvije utakmice. Imat ćemo pet dana da vidimo kako ćemo i ko će Edina zamijeniti", rekao je Prosinečki.

Istakao je da još uvijek nisu svi stigli na okupljanje u Zenici.

"Ima još par igrača koji nisu stigli. Jajalo, koji je jučer igrao u Firenci, čekamo i malog Hotića, koji će malo kasniti, a svi drugi su dobro, zdravo... Čak i Duljević koji nije bio zadnje vrijeme u kadru u francuskom Nimesu. Pregledan je, zdrav je, tako da će i on konkurirati", dodao je selektor.

O formi igrača

"Manje-više svi igraju i to je vrlo bitno. Ima par igrača koji nažalost nisu bili u prvom planu, ali manje-više svi ovi igrači koji su tu, uglavnom igraju".

Kakve su nam šanse protiv Finske i Grčke bez Džeke?

"Sigurno je da ćemo sada u ovih pet dana napraviti sve da se što bolje spremimo. Šanse su nam dobre, vjerujem i dalje da možemo dobiti ove utakmice. Finska je pokazala da je težak protivnik, ali igramo u Zenici, vidjet ćemo...".

Kako se nakon svih dešavanja osjećate pred ovu utakmicu? Je li pritisak veći?

"Vjerovatno jest. Pritisak je sigurno veći i od javnosti i općenito. Najvažnije je da sam zdrav, da opet imam motivaciju i želju da BiH napravi dobar rezultat. Mislim da ćemo uraditi neke rotacije u odnosu na prošle utakmice".

O Luki Menalu

"Luka Menalo igra dobro u zadnje četiri utakmice, ne znam je li ga treba zvati nakon dobre četiri utakmice. Pratim ga, pratim i slovensku ligu, i malog Hotića koji nam je zanimljiv i kojeg smo pozvali".

Da li će poziv dobiti Koljić ili Mešanović...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mešanović se nije odazvao u reprezentaciju kada je trebao. Ne može igrati kad on hoće. Koljić je imao povredu, razmišljali smo o njemu, zanimljiv je igrač, ali nažalost se povrijedio u utakmici protiv Armenije. Na njega se može računati i ima kvalitete ali sada ga nismo zvali jer se tek oporavio od teške povrede. U medijima se puno stvari pojavljuje, a ja evidentno te stvari nisam rekao", zaključio je selektor.

Top Komentari

zvjezdan10
Bešić treba da igra desnog beka , pozicija koja nam škripi godinama a on je upravo to igrao na početku karijere.U veznom redu na njegovo mjesto Krunića i da deremo.
8 0
Benjamingst
U napad 100% salje Sarica ???? Prosinecki cini sve da Fince posalje na EURO u subotu jel BiH ima baraz...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi