Čengiz Under zbog objave na Twitteru izazvao brojne kontroverze

Podržao Tursku

Čengiz Under zbog objave na Twitteru izazvao brojne kontroverze

Edmir Škorić

Romin napadač Čengiz Under izazvao je dosta negativnih komentara nakon što je objavio post u kojem je dao podršku vojsci Turske.

Nogometaši zaista ne bi trebali biti umiješani u političke rasprave, ali moderna tehnologija omogućila im je komunikaciju s milionima fanova, tako da njihovo mišljenje može vidjeti mnogo ljudi.

Tako je Under na Twitteru objavio fotografiju u dresu Rome, a uz to poslao podršku Turskoj koja je proteklih dana izvršila napad na dio Sirije.

Naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje i stavove, ali Under bi kao profesionalni igrač Rome ipak trebao zanemariti neke stvari, pa tako i političku situaciju.

Ovako je izazvao bijes velikog broja navijača Rome, ali i općenito ljudi širom svijeta.

Danas je također grupa navijača njemačkog drugoligaša St. Paulija odlučila da izda saopštenje u kojem od čelnika kluba traži da protjera turskog nogometaša koji je podržao turske napade na Siriju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Romi sigurno neće praviti tako radikalne poteze, ali Under će sasvim sigurno dobiti dodatne upute kako se ponašati i koje stvari ne objavljivati u javnost.

Top Komentari

Blokiran
Turska je ciganska drzava podrska za siriju!
0 17
gif
Citav dan se ibrete sto turci podrzavaju tursku vojsku....kako samo to mogu raditi, pa stvarno?
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti