Pobjeda BiH vrijedi više od tri boda iz jednog jedinog razloga

Izuzetno bitan rezultat

Pobjeda BiH vrijedi više od tri boda iz jednog jedinog razloga

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina se vratila na pobjednički kolosijek. Sjajnom igrom bh. reprezentacija je razbila Finsku i slavila rezultatom 4:1. 

Sa ovim trijumfom Zmajevi su opet u igri da se direktno plasiraju na Evropsko prvenstvo te puni samopouzdanja idu na megdan Grčkoj.

Pobjeda od tri razlika nad Fincima za izabranike Roberta Prosinečkog je vrijednija od tri boda jer su sada bolji u međusobnom duelu od skandinavske selekcije.

Finska je u Tampereu prije nekoliko mjeseci slavila sa 2:0 što znači da su Miralem Pjanić i saigrači uspjeli nadoknaditi taj rezultat i sada su bolji u međusobom duelu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prema pravilima UEFA-e u slučaju kada dvije selekcije imaju isti broj bodova onda se gleda međusobni duel i upravo iz tog razloga večaršnji trijumf je vrijedniji od tri boda.

Nakon sedam odigranih mečeva Finska ima 12 bodova i nalazi se na drugom mjestu, dok je Bosna i Hercegovina sa ova tri stigla do desetog boda te se vratila u igru. 

Top Komentari

Rajvosa2019
Sta bi bilo kad bi bilo / 1.problem pogani grci 2. problem momentalno jaki italijani 3. problem nas mentalitet / svake kvalifikacije isto sranje - krenemo lose pa pred kraj sve neko racunanje - ako ovo ako ono
17 0
teddy sheringham
Ne razumijem vas. Pravite nezahvalne i nekorektne kalkulacije. Moramo se vaditi protiv Talijana i nadati da Finci neće pobijediti mrtvu Armeniju kući. Dajte fakat. Ko primi četiri komada u Armeniji i odigra onako ******i i nezaslužuje EP.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi