Denis Zvonić: U Zenicu se idemo nadigravati i pokazati da znamo dobro igrati i u gostima
Denis Zvonić bio je tragičar prvog, ali i junak drugog mostarskog derbija

Junak mostarskog derbija

Denis Zvonić: U Zenicu se idemo nadigravati i pokazati da znamo dobro igrati i u gostima

Denis Zvonić, kapetan mostarskog FK Velež prošle subote donio je radost velikoj armiji navijača Rođenih kada je pred kraj gradskog derbija postigao gol koji je Veležu donio zlatne bodove ali i pobjedu u utakmici koja je u Mostaru puno više od same utakmice.

Kako je danas također za SportSport.ba strateg Veleža Feđa Dudić, Zrinjski je arhiviran i sve misli okrenute su Čeliku ali razgovor i najavu utakmice sa Zeničanima Zvonić je otpočeo jop uvijek svježim dojmovima s gradskog derbija.

"Normalno je u Mostaru da se o takvoj utakmici razmišlja koji dan više" - govori Zvonić za SportSport.ba i dodaje:

"Teška i tvrda utakmica bila je u gradskom derbiju, ali mi smo bili pravi u onim momentima kada je to najviše trebalo. Normalno je da nas je ta pobjeda podigla i motivirala da u idućim susretima, počev već od sutra idemo još jače. Svaka čast našem šefu koji je u pravim momentima vukao prave poteze, pogodio s izmjenama među kojima sam bio i ja i imao sreću da budem na pravom mjestu u pravom trenutku. Još jednom ponavljam da sam neizmjerno ponosan na činjenicu što sam kao dijete Veleža i Mostara odlučio taj derbi. Ne smijem zaboraviti spomenuti te pohvaliti upravu koja osim ogromnih ulaganja u infrastrukturu ni nepunih 20h poslije utakmice nije propustila da nam isplati premije za tu pobjedu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Zenici vas čeka sve osim lagana utakmica?

"U pravu ste ali mi u Zenicu idemo da se nadigravamo s Čelikom i da prezentiramo igru koju prikazujemo na našem stadionu. Idemo pokazati da tako možemo odigrati i u gostima i donijeti bodove u Mostar. Kao što sam rekao, samopouzdanja nam ne nedostaje. Kroz ovih nekoliko zadnjih utakmica uvjerili smo i sebe a i druge da možemo igrati na jednom visokom nivou. A sutra, jeste da zvuči kao floskula, ali ako šefove zamisli sprovedemo u djelo uvjeren sam da ni dobar rezultat neće izostati" - rekao je za SportSport.ba uoči gostovanja u Zenici kapetan Veleža Denis Zvonić. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Disha
Kakvo nadigravanje moj Zvona. Ogaditi im fudbal i poslati u cvajtu gdje i pripadaju.
5 3
Icardi
E moj Zvonicu ima da te Mahmutovic pravi budalom... 3-0’lagano
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi