Miralem Pjanić nije povrijeđen!

Napustio okupljanje reprezentacije

Miralem Pjanić nije povrijeđen!

A. Čaušević

Miralem Pjanić je zabrinuo sve u Juventusu kada je u finišu utakmice BiH - Italija sjeo na teren Bilinog polja pa ga je Robert Prosinečki morao izvesti iz igre. 

Dan nakon susreta iz tabora bh. reprezentacije saopšteno je da je Pjanić zbog povrede aduktora neće konkurisati za susret protiv Lihtenštajna.

Odlični veznjak se jučer vratio u Torino, a nakon konsultacija s ljekarskim timom ustanovljeno je da bh. reprezentativac nije povrijeđen što je sigurno obradovalo Maurizija Sarrija.

Naime, brojni italijanski mediji pišu da je Pjanić prijavio povredu aduktora, međutim nakon pregleda konstantovano je da se samo radi o zamoru mišića te da nije u pitanju povreda.

Juventus će s treninzima nastaviti sutra. U trening kampu Continassa će se pojaviti i Pjanić te će se njegovo stanje pratiti s posebnom pažnjom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema nekim izvještajima 29-godišnjak bi trebao spreman i odmoran dočekati meč s Atalantom u subotu, ali ne isključuje se mogućnost da Sarri u Bergamu poštedi jednog od svojih najboljih igrača.

Računajući klupske i reprezentativne utakmice Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone skupio već 20 nastupa. Za Juventus je odigrao sve mečeve osim susreta s Genoom i to zbog mjera opreza jer je prethodno kolo protiv Leccea zamijenjen u 67. minuti također zbog problema s aduktorom.  

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitaristok
Ja cu samo reci ne treba ga sad na stub srama....covjeku je dopizdilo da se bruka i iskreno krenes od sebe...pa dokurci ba! Ali da nije u redu i nije....moras biti jaci karakter i kad je najjace pokazati zube(Bejl,Mikhtarijan,Ibrahimovic...sve krampa rekpe) ali posto je nas Pjanke ko curica onda ga treba i razumjeti....Picko!
31 7
karlhajncbrazzzo
Hvala Bogu dragom pa je živ i zdrav završio kvalifikacioni ciklus. A to što sam ja ostao bez živaca je manj problem.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi