Dinamo na pragu novog velikog transfera: Barcelona želi Brunu Petkovića!
Petković je i u nekoliko utakmica Hrvatske postizao jako bitne golove

Katalonci žele riješiti problem u napadu

Dinamo na pragu novog velikog transfera: Barcelona želi Brunu Petkovića!

S. Pašalić, foto: EPA

Barcelona je i dalje u potrazi za zamjenom za Luisa Suareza, a katalonski Sport piše da je sada igrač Dinama, Bruno Petković jedan od glavnih kandidata da popuni to mjesto u budućnosti.

Navodi se kako je sportski direktor kluba sa Camp Noua, Eric Abidal bio na utakmici koju je Hrvatska u subotu igrala protiv Slovačke kako bi pratio upravo Petkovića.

Napadač Dinama je postigao drugi gol za Hrvatsku u tom meču, a bio je to ukupno peti gol za ovu reprezentaciju u osam odigranih utakmica.

Petković ove sezone igra odlično i u dresu Modrih pa je u 23 meča postigao 9 golova i upisao 8 asistencija.

Katalonci možda već ove zime, a sigurno narednog ljeta žele riješiti pitanje zamjene za Suareza koji će definitivno napustiti Camp Nou, a Petković je zbog svega navedenog jedan od glavnih kandidata za to.

On ima ugovor sa Dinamom do 2024. godine i njegova trenutna cijena je 8 miliona eura, a ostaje da se vidi za koliko bi ga prvak Hrvatske bio spreman pustiti ukoliko stigne i zvanična ponuda Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cibre
Ma mi zivimo u paralelnom svijetu sa komsijama, Hrvatska nije mozda ekonomski jaka Al ulaze u svoje sportaše a dinamo je njihov politicki projekat. A ne nase Bosnje glupe svom narodu ne zele nista dobro osim Binga i kriminala.
9 2
Strucnjak12345
Smijesno, Perković je kapacitet za Celtu, Valladolid,Getafe a u Barsi će da zaigra kad i ja
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi