Da li će FSRS imati kandidata za klupu Zmajeva?

Prvi čovjek Fudbalskog saveza RS kratko govorio za SportSport.ba

Da li će FSRS imati kandidata za klupu Zmajeva?

NFSBiH je i zvanično povrdio da Robert Prosinečki više nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

I par sati prije službene potvrde na sajtu krovne kuće bh. fudbala je bilo jasno da je odlučeno da Prosinečki više ne bude na kormilu našeg nacionalnog tima.

Odmah se počelo špekulisati o mogućim kandidatima, a jedno od pitanja koja su se povukla jeste i to da li će i ovaj put, kao do sada, Fudbalski savez RS imati svog kandidata?

To pitanje smo postavili predsjedniku FSRS Miletu Kovačeviću.

"Vidjećemo, tek se danas situacija rasplela na način kako jeste. To su suviše ozbiljne stvari da bi se već nešto špekulisalo. Previše je rano", istakao je Kovačević za SportSport.ba.

Jedno od imena koja su se počela dovoditi u vezu sa preuzimanjem kormila reprezentacije BiH jeste i ono Mladena Krstajevića, prvog čovjeka bijeljinskog Radnika i bivšeg selektora reprezentacije Srbije.

Da li će možda Mladen Krstajić biti kandidati FSRS?

"Ne znam zaista otkud takve informacije. Kažem, prerano je da se o tome govori", istakao je Kovačević.

Kovačević je poručio da je sada trenutak da se povuku pravi potezi želi li Bosna i Hercegovina na EP.

"To je bilo otvoreno pitanje. Ja sam zadovoljan onime što je selektor postigao sa reprezentacijom, a sada je trenutak da animiramo sve snage ako želimo da odemo na završnicu Evropskom prvenstva. Da bi se došlo do završnice potrebno je da se povuku sada određeni potezi, a ovo je očigledno bio jedan od tih poteza", poručio je na kraju predsjednik FS RS.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, BiH iza sebe ima kako loš ciklus kvalifikacija za EP, što je i koštalo Roberta Prosinečkog selektorske pozicije. Sada je pred Zmajevima baraž za plasman na EP.

BiH u polufinalu baraža igra protiv selekcije Sjeverne Irske, a taj meč je na rasporedu 26. marta naredne godine. Drugi polufinalni duel (put B) je onaj između Slovačke i Republike Irske - i on se igra 26. marta.

Top Komentari

Zeleni_zub
normalno da si zadovoljan učinkom kad ti je cilj da se nigdje ne plasiramo.
12 0
Sve mi je cudno u ovoj rastrganoj BiH, zamislite ima neki FSRS a nema FSFBiH, a da izvinete ja .ebem sve to i taj FSRS, to sve mora biti FSBiH i nista drugo, cudi me da u Srbiji nema FSRSandzak, FSESumadija i FSRV (Fudbalski Savez republike Vojvodina).
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi