"Demokratski cunami" pozvao na prekid El Clasica: Ponesite lopte za plažu...
Foto - EPA

Žele izraziti protest

"Demokratski cunami" pozvao na prekid El Clasica: Ponesite lopte za plažu...

M. Šljivak

Najveći derbi španskog fudbala, duel Barcelone i Real Madrida, igra se večeras na Nou Campu.

Očekivano, pred ovaj duel vlada izuzetno naelektrisana atmosfera, a zbog političke situacije u Kataloniji, sada je intenzitet derbija još i veći.

Barcelona će naravno imati mnogo veću podršku sa tribina, a pred ovaj meč određeni tajna grupa koja stoji iza imena "Demokratski cunami", odlučila je na zanimljiv način da prekine El Clasico.

Pozvali su sve da na utakmicu donesu lopte za plažu i da ih u jednom trenutku ubace na teren, te na taj način nakratko prekinu meč.

Ovaj prekid meča bio bi vid protesta protiv vlade u Madridu koja je u oktobru osudila katalonske dužnosnike na dugogodišnje kazne zatvora zbog pokušaja izglasavanja referenduma o nezavisnosti.

Grupa je nastala u oktobru. Niko ne zna ko stoji iza nje, ali oni su poručili kako nisu nasilni. U Madridu su oni međutim proglašeni teroristima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako su sve domene sa njihovim imenom većinom zabranjene u Španiji, oni itekako uspijevaju ostvariti kontakt sa ljudima, a to čine putem posebnih stranica, ali i društvenih mreža na kojima ne mogu biti blokirani.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ubnt
Oduvijek je Barca bila katalonski način borbe za nezavisnost ! Navijač sam Reala , ali imaju ljudi pravo da traže sto hoće , dok nema nasilja !
9 2
nedoni46
0-3
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi