Raiola: Manchester? Tamo ne bih nikoga vodio, upropastili bi i Pelea, Maradonu i Maldinija

Poznati agent ljut na United

Raiola: Manchester? Tamo ne bih nikoga vodio, upropastili bi i Pelea, Maradonu i Maldinija

Edmir Škorić

Zimski prelazni rok tek treba da se otvori, ali Mino Raiola ima pune ruke posla.

Raiola zastupa neke od najboljih i najzvučnijih nogometaša svijeta, a neki od njih napravili su transfere poput Erlina Haalanda i Zlatana Ibrahimovića, dok nije isključeno da to učine još neki koje zastupa poznati agent.

"Zlatan se vratio da se zabavi i zabavi svijet", rekao je Raiola u intervjuu za La Repubblicu.

"Nisam mogao dopustiti da njegova posljednja pozornica bude u Los Angelesu. Tih šest mjeseci bit će poput posljednje turneje Kraljice, duga počast: trebalo je to da se obavi na San Siru".

Jedan od Raiolinih igrača je i Moise Kean, koji nije uspio da se izbori za mjesto u Evertonu.

"I ja sam vrlo tužan. Ne bih ga poveo u Premier ligu da ne govori savršen engleski, jer se vrlo rijetko mladi momak iz Italije prilagođava u inozemstvu: zapitajmo se zašto Španjolska i Francuska nastavljaju izvoziti igrače, a mi ne. Ipak, da sam ga ostavio u Juventusu, natjerali bi ga da igra u Seriji C. Everton nije zadovoljan s njim, ali samo je pitanje vremena kada će Kean da zablista jer igrači u Italiji nisu dovoljno spremni na fizičke zahtjeve u Engleskoj, pa treba malo vremena da dođu na tu razinu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Onda je za kraj govorio o Pogbinom tretmanu u Manchesteru.

"Ne bih sada tamo (u Manchester, op.a) nikoga doveo. Oni bi također upropastili Maradonu, Pelea i Maldinija. Paulu su potrebni ekipa i klub poput Juventusa", rekao je Raiola.

Top Komentari

Ade1987
Ovaj pojma nema ni jedan klub mu nevalja kad neće da plati koliko on hoće!
4 1
Arnel925
Covjek je upravu mozes dovesti Messija, Ronalda i Neymara zajedno u Man Utd i opet bi ta ekipa se borila za sesto mjesto. To je prosast od strukture i ekipe. Toliko legendi oni doveli za trenera covjeka koji je svu svoju karijeru proveo na klupi i igrao zadnji 10min
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti