Šuman: Prezadovoljan sam, ovako bi to trebalo izgledati u Norveškoj

Selektor bh. rukometne reprezentacije

Šuman: Prezadovoljan sam, ovako bi to trebalo izgledati u Norveškoj

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je sjajnu utakmicu protiv Hrvatske koja je na kraju završena remijem, 33:33.

Od prve minute Zmajevi su se postavili muški, te su vodili glavnu riječ, a na kraju su nagrađeni neriješenim rezultatom protiv jako kvalitetnog protivnika.

"Zadovoljili smo u mnogim segmentima igre, naročito u prvom poluvremenu. Odigrali smo sjajnu odbranu, ali i fantastičan napad. U drugo dijelu jedna repriza i kontrolisali smo utakmicu gotovo do samog kraja. U zadnjih sedam, osam minuta napravili smo par thničkih grešaka i to nas je koštalo tih brzih golova i kontri. Otišli smo u minus tri ili četiri, ali smo se vratili. Prezadovoljan sam, pokazali smo ogromnu želju i kako bi to trebalo da izgleda u Norveškoj", rekao je Šuman, te je dodao:

"Raduje me što smo se vratili, ali ne smijemo dozvoliti ovakve stvari. Sutra imamo analizu i pričat ćemo o ovim stvarima. Najviše o tim tehničkim greškama. Ne želimo primati te lake golove. U odbrani smo stojali odlično skoro sve vrijeme, ali igrali smo protiv Hrvatske, koja će igrati za medalju. Oni imaju ogroman kvalitet i lakši put u Austriji, da prođe grupu. Zahvalio bi se na kraju našem domaćinu. Ovdje smo još nekoliko dana, a oni su nam obezbijedili sve potrebne uslove. Hotel, dvorana, sve su obezbijedili i hvala im. Želim im mnogo sreće na Evropskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Naša reprezentacija će sutra odraditi još pet treninga prije odlaska u Norvešku.

Top Komentari

nikokovac
Na euru ce to biti raspad sistema jer trenutno je i hrvatska u rangu sa bosnom a od drugih ekipa ce biti po 10 razlike
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi