Atalanta obrukala Torino, Iličić zabio gol s centra

Sedam golova u mreži domaćina

Atalanta obrukala Torino, Iličić zabio gol s centra

M. Šljivak

Fudbaleri Atalante pobijedili su kao gosti Torino sa 7:0 u susretu 21. kola italijanske Serije A.

Fantastičnu partiju pružio je tim iz Bergama i na kraju je do vrha napunio mrežu torinskog tima, a posebno je impresivan bio Josip Iličić, koji je zabio hat-trick.

Slovenac je seriju golova započeo u 17. minuti kada je zabio za 0:1, da bi samo 12 minuta kasnije Gosens povećao rezultat na 0:2.

Na odmor su gosti otišli sa tri gola prednosti. Dosuđen je penal u nadoknadi, a Zapata je siguran izvođač za ogromnih 0:3.

Torino je pokušavao nešto napraviti na otvaranju drugog poluvremena, ali su ubro spušteni na zemlju, a Iličić je zabio dva gola u dvije minute.

Prvo je u 53. minuti postigao gol s centra za 0:4, a već u narednom napadu precizno pogađa za ogromnih 0:5.

Mogla je Atalanta već četiri minute kasnije zabiti i šesti gol, ali udarac Papu Gomeza pogađa stativu, a zatim su gosti malo umirili meč.

Lagano su igrali u tom periodu, čekali su šanse iz kontri, dok je Torino uzaludno napadao. Ostao je domaći tim i sa igračem manje nakon isključenja Izza u 76. minuti, a u 86. minuti postignut je i šesti gol.

Dosuđen je novi penal, Muriel je precizan za 0:6. Isti igrač je već u narednom napadu postigao i sedmi gol za uvjerljivih 0:7.

Treba istaći da je Saša Lukić također isključen kod domaćeg tima nakon stravičnog starta nad Gomezom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 21. kolo:

Torino - Atalanta 0:7

Top Komentari

VelaHavle
Znaci mi bismo bili stabilni u Seriji A
12 0
Melan
Atalanta ih razvalila ko što su jadno Sarajevo nabušili
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi