Anel Hadžić o pregovorima sa FK Sarajevo: "Razgovarali smo iskreno i otvoreno"
Hadžić u duelu s jednim od igrača Chelseaja u meču Europa lige.. FOTO: EPA

Član Zmajeva iz Brazila govorio za SportSport.ba

Anel Hadžić o pregovorima sa FK Sarajevo: "Razgovarali smo iskreno i otvoreno"

S. Mlaćo

FK Sarajevo je ove zime između ostalih angažovao Tinu Svena Sušića, a na Koševo je mogao stići još jedan bivši bh. reprezentativac.

Radi se o Anelu Hadžiću, članu mađarskog Fehervara, no to se ipak neće desiti. Naime, Hadžić je vodio razgovore sa prezimenjakom Emirom, kordinatorom za sportski segment kluba sa Koševa, ali do potpisa ugovora nije došlo. Navodno je problem bio ugovor koji 30-godišnjak ima sa mađarskim klubom do ljeta.

Ipak, vjeruje da će u budućnosti obući bordo dres.

"Razgovarali smo iskreno i otvoreno pokušali naći rješenje, čuli smo se skoro svaki drugi dan i sve je bilo korektno. Ne mogu da žalim za stvarima koje nisu bile suđene. Ipak, to ne znači da se u skorije vrijeme to neće ostvariti", kaže Hadžić za SportSport.ba.

Priznaje da su razgovori sa Emirom Hadžićem bili veoma korektni.

"Poznajem ga već pet godina i uvijek je bio korektan, te radio svoj posao maksimalno korektno i profesionalno, kao i sada. Sve je pokušao da dođem, te radio u mogućnostima koje je imao na raspolaganju. FK Sarajevo je na dobrom putu, kako ekonomski tako i sportski, ali za sve naravno treba i vremena".

Član je Fehervara, no nije u prvom planu trenera. Spominjao se i odlazak u Honved, ali sada je potvrdio je od toga bar do ljeta neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve su to samo priče, Honved je htio, no dogovor nije pao. Neće se ništa više desiti, ostajem do kraja ovdje i na ljeto ćemo da vidimo šta će se desiti", dodao je Anel Hadžić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Sa MOL Fehervarom je Hadžić u proteklom periodu osvojio dva trofeja, prvenstvo i Kup, a ranije je još igrao za Eskišehirspor, Šturm i Ried. Za reprezentaciju BiH je upisao 14 nastupa i bio je član generacije koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu 2014. godine baš kao i Tino Sven Sušić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DanGraf
Posle Susica i Hadzica sljedeca pojacanja Avdija Vrsajevic, Asmir Avdukic i Sejad Salihovic.
2 14
Asim
Ponovo propali fudbaler. Vi u upavi pravite pare sebi ,boli vas K za Sarajevo stranac doso da mu skinemo kozu posle nek krepa. To je slika naseg bratoubilackog rata koji su napravili rat i to prfitlirali debelo A,M,T posle njhova dijeca bacaju pepel lazu,kradu ko i njhovi babe. Sarajevo ako cijeni njihova gazdu ove propale igrace netreba da baca pare u rupu bez DNA. Vi koji radi te to postuj te gazdu da ovi kriminalci da su racunali za stanovnike Jugoslavije jedan metak nebi bio ispaljen. SRAM IH BILO.
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi