Otac Tysona Furyja upozorio Joshuu: Ne petljaj se s mojim sinom, bit će ti to zadnji meč u karijeri

John Fury poslao jasnu poruku

Otac Tysona Furyja upozorio Joshuu: Ne petljaj se s mojim sinom, bit će ti to zadnji meč u karijeri

Midhat Šljivak

Meč Tysona Furyja i Anthonyja Joshue događaj je koji svi ljubitelji boksa žele vidjeti.


Duel dvojice Britanaca, trenutno najboljih boksera svijeta, mogli bismo gledati krajem godine, ali će obojica morati prethodno da odrade mečeve protiv Deontayja Wildera i Kubrata Puleva.

Otac WBC šampiona John Fury upozorio je Anthonyja Joshuu da se ne petlja previše s Tysonom jer bi meč protiv njega mogao biti zadnji u karijeri.

"Dobar si momak, izgledaš odlično i imaš lijepu budućnosti ali nemaš lavlje srce kada se treba boriti", rekao je stariji Fury i nastavio je:

"Zato se ne petljaj s Tysonom. Uzmi svoje pojaseve i idi se boriti s drugima. Ako baš toliko silno želiš, bit će to posljednji meč u karijeri. Ubit će ti volju za životom i nikad više nećeš biti isti. Razmisli dobro", istakao je John Fury.

Podsjetimo, Joshua je u decembru vratio pojaseve po WBA, WBO, IBF i IBO verzijama pobjedom nad Andyjem Ruizom, dok je prethodnog vikenda Fury deklasirao Deontayja Wildera u borbi za WBC pojas.

Top Komentari

AjdinVL
Joshua je bolji i od Fury-a i od Wildera. Ima bolju tehniku udarca od obojice, a od Fury-a udara jače. Nije trash talker, već u ringu pokazuje svoje znanje. Svi pričate samo o Ruizu, a zaboravljate koliko je boraca prebio prije Ruiza u koje se ubrajaju: Klitschko, Dillian Whyte, Charles Martin, Dominic Breazale, Eric Molina i još mnogi drugi. Možda nema jači udarac od Wildera, ali bi ga mogao pobijediti na isti fazon na koji ga je uzeo i Fury. Konstantan pritisak i dobra kretnja. Što se tiče borbe sa Fury-em , Joshua nije Wilder koji mahnita po ringu i baca neke nepromišljene udarce. S obzirom da ga je i Wilder sa svojim stilom borbe dosta puta pogađao u prvoj borbi, Joshua koji udara jako i mnogo preceznije od Wildera definitivno bi ga pogodio više puta.
3 1
Chupy
Covjek upravu Tita(mi), ovaj Fury je masina, **** sebe :).
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti