Grbavica u novom ruhu: Nakon tri mjeseca Željezničar igra u svom domu

Derbiji u Hercegovini

Grbavica u novom ruhu: Nakon tri mjeseca Željezničar igra u svom domu

A. Čaušević

Utakmicama u Sarajevu, Mostaru i Širokom Brijegu će biti kompletiran drugi dio Premijer lige BiH. 

Željezničar će napokon u ovoj godini zaigrati na svojoj Grbavici. Nakon tri gostujuća susreta i tri mjeseca čekanja Plavi će večeras od zaigrati u Dolini ćupova sa natkrivenom istočnom tribinom.

Izabranici Amara Osima će za protivnika imati Tuzla City, ekipu koja igra otvoren fudbal i ima kvalitet da svakom timu zada glavobolju pa tako i Željezničaru koji je ipak favorit u ovom duelu.

"Ekipa Tuzle Cityja je samo četiri boda iza nas nakon 21 odigranog kola, što znači da smo samo malo bolji od njih. Ako hoćete, prihvatamo ulogu favorita u nedelju i baš iz tog razloga kažem da je ovo najteža utakmica do sada. Ako me pitate za njihove kvalitetne pojedince, znajte da ih ima i Borac pa smo ih dobili. Zadnje dvije domaće utakmice smo 'dobili po ušima' i to je nešto na šta ćemo skrenuti pažnju igračima", rekao je Osim u najavi utakmice.

Tuzlaci još ne znaju za pobjedu u drugom dijelu sezone iako su u prethodne tri utakmice igrali ravnopravan, a na momente i bolji fudbal od svojih rivala tako da na Grbavicu sigurno ne stižu sa bijelom zastavicom.

Velež će seriju dobrih rezultata nastojati nastaviti protiv uzdrmanog Borca kojeg će od ove utakmice sa klupe voditi Vlado Jagodić. Rođeni pružaju dobre partije na svom stadionu i Banjalučanima sigurno neće biti lako.

Derbi će se igrati na Pecari. Od 18 sati će se sastati Široki Brijeg i Zrinjski. Utakmice hercegovačkih rivala su tradicionalno uzbudljive i neizvjesne, ulaznice za ovaj susret su već rasprodane pa je za očekivati još jedan zanimljiv susret.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Termini utakmica:

Velež - Borac 14:30
Široki Brijeg - Zrinjski 18:00
Željezničar - Tuzla City 18:00

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vinicius
Svake godine prave stadion po 5 puta a vazda isti
2 18
Samkodk
Zeljo makar nesto radi..
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi