Valencia potvrdila: Čak 35 posto tima zaraženo koronavirusom!

Na Mestalli svi u karantinu

Valencia potvrdila: Čak 35 posto tima zaraženo koronavirusom!

E. Škorić

Iz nogometnog kluba Valencia u ponedjeljak navečer objavil isu da ima još slučajeva zaraženih koronavirusom COVID-19 u svojim redovima.

Na Mestalli tvrde da imaju čak 35 posto zaraženih u svojoj momčadi i svi članovi su u izolaciji u svojim domovima te rade po uputama ljekara.

Valencia je izvijestila prošle nedjelje u podne da je otkriveno pet pozitivnih slučajeva COVID-19 kod osoblja i igrača iz prvog tima, ali se naknadno broj povećao. Svi su u svojim domovima dobrog zdravlja i s mjerama izolacije.

Najrizičnije posjete Valencia je imala 6. marta u Vitoriji kada je gostovala Alavesu, te povratak u Valenciju 10. marta, ali smatra se da je ipak najproblematičniji bio onaj odlazak u Milano na prvi meč osmine finala Lige prvaka protiv Atalante.

Podsjećamo, Ezequeil Garay, stoper Valencije, prvi je zaraženi nogometaš u La Ligi, no očito je broj onih koji su na Mestalli "fasovali" koronavirus daleko veći.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, do sada je ekipa s najviše zaraženih bila Sampdoria, s obzirom da je u njenim redovima čak sedam slučajeva koronavirusa.

Top Komentari

SakeArsenal
"fasovali" :D
1 4
19211921
u bergamu je se igralo 19. februara. inkubacija virusa je 14 dana. ovi prve simptome pokazali oko 10. marta. nijedan igrac atalante jos uvijek pozitivan. kako su mogli pokupiti virus u milanu? nigdje logike. ocito je da sam virus je kruzio u spaniji, jednako kao u italiji u to vrijeme i da su oni zarazeni u spaniji
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti