Chelsea se pobjedom u Birminghamu učvrstio na četvrtoj poziciji
FOTO: EPA

Aston Villa povela, pa izgubila

Chelsea se pobjedom u Birminghamu učvrstio na četvrtoj poziciji

E. Oštraković

U sjajnoj utakmici između Aston Ville i Chelseaja, pobjedu je ostvarila gostujuća ekipa i to sa 1:2.

Sve do 60. minute nije izgledao da će Chelsea moći do pobjede na ovom susretu, ali to je odlika velikih ekipa, da pobjeđuju i kada ne igraju najbolje.

Aston Villa je u prvom poluvremenu bila dosta bolji protivnik. Imali su tri sjajne prilike, a jednu su uspjeli pretvoriti u gol. Strijelac je bio Hause u 43. minuti.

U drugom poluvremenu domaća ekipa je ponovo bila bolja, sve do te 60. minute, a onda se njihova igra totalno raspala.

Prvo je Pulišić upravo u 60. minuti poravnao rezultat na 1:1, a samo dvije minute nakon toga potpuni preokret napravio je Giroud svojim golom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je Chelsea ostvario jako važnu pobjedu u borbi za četvrto mjesto.

Kada je riječ o Aston Villi, oni su nakon ovog poraza ostali na 19. poziciji, ali ostali su u igri, jer im sigurna zona bježi samo jedan bod.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Očekivao sam vise od pojedinih igrača, ali su kante i mount pokidali, pulisic isto pokazao da mu nije mjesto na klupi, odbrana i dalje ostaje problematična , nadam se sto skorijem povratku tomorija, sve u svemu 3 boda od lestera, 5 ispred Uniteda a osam kola do kraja, opet nam se smesi liga prvaka
2 1
jose
Koju si ti utakmicu jarane gledao. Aston Villa se nije vidjela do zadnjih pola sata, kad su primili drugi gol, pa odlučili da ipak malo učestvuju u igri.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi