Željin dragulj protiv Bosne Štilića ostavio u sjeni: "Dolazak iz FK Sarajevo bio je pravi potez"

Dobio je veliki broj pohvala i čestitki za jučerašnju majstoriju

Željin dragulj protiv Bosne Štilića ostavio u sjeni: "Dolazak iz FK Sarajevo bio je pravi potez"

S. Mlaćo

FK Željezničar je jučer sa 6:0 savladao Bosnu iz Visokog i tako uspješno odradio lakši test pred gostovanje Radniku iz Bijeljine u okviru drugog kola Premijer lige BiH.

Plavi su bili raspoloženi i efikasni, a u drugom poluvremenu za prvi tim zaigrao je junior Hamza Gasal koji već od početka priprema radi sa seniorskom momčadi. Gasal je pružio kvalitetnu partiju i na kraju istu krunisao prelijepim pogotkom iz slobodnjaka za konačnih 6:0.

Iako je na terenu u tom trenutku bio majstor slobodnjaka Semir Štilić, Gasal se hrabro odvažio i na kraju fenomenalno pogodio. 'Pljuštale' su čestitke na njegovu adresu poslije meča, ali i danas.

"Sinoć i jutros sam dobio puno pohvala, kako uživo tako i putem društvenih mreža. Super je osjećaj, mladom igraču to puno znači", priča Gasal za SportSport.ba.

Svjestan je da od Štilića, Zeca, Alispahića, Kosorića i ostalih starijih igrača kao mlad može mnogo da nauči.

"Naravno. Tu je dosta iskusnijih igrača koji nas savjetuju i pričaju sa nama mlađima. To je dobra stvar za nas, jer možemo dosta toga naučiti od njih".

Vrijeme prije treninga te utakmica provodi sa 'klapom' mlađih iz tima. Savjete istovremeno 'upija' od starijih.

"Pretežno su to mlađi igrači. Savjete dobijam skoro od svakog starijeg igrača i mislim da je to dobra stvar za mene".

Kao veoma mlad stigao je u Akademiju FK Sarajevo. U bordo klubu prepoznali su talenat, ali je na kraju obukao plavi dres. Priznaje da je navijač Željezničar i da je sretan na Grbavici.

"Oduvijek sam bio navijač FK Željezničar i naravno to je presudilo da obučem plavi dres. Vrijeme je pokazalo da nisam pogriješio i da sam uradio pravu stvar".

O šefu struke Amaru Osimu ima samo riječi hvale. Mnogo ga respektuje i cijeni, kao i svaki član Željezničar, ali i navijač.

"Svi znamo da je Amar najbolji trener u Bosni i Hercegovini, a i legenda našeg kluba. Sigurno da je velika stvar za nas mlade da imamo mogućnost da nas trenira i da budemo dio ovog Želje. Na nama je da slušamo i dajemo sve od sebe na svakom treningu i utakmici".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uskoro kreće nova sezona u Omladinskoj Premijer ligi za juniore. Gasal vjeruje da će sa saigračima iz juniora Željezničara imati dobru sezonu.

"Imamo dobrog trenira i dobru generaciju. Mislim da možemo puno toga napraviti u novoj sezoni, svi znamo da je cilj titula, ali isto tako prioritet Omladinskog pogona je da izbaci što više igrača za prvi tim", dodao je na kraju razgovora mladi član FK Željezničar Hamza Gasal.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Naslov novinara koji, u najmanju ruku, ne podnosi FK Sarajevo!!
18 32
RocknRolla
To sine.
26 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi