Jusuf Nurkić nadigrao Nikolu Jokića, Portland pobijedio Denver

22 poena bh. košarkaša

Jusuf Nurkić nadigrao Nikolu Jokića, Portland pobijedio Denver

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi upisali su još jednu bitnu pobjedu u borbi za doigravanje. Savladali su Denver Nuggetse rezultatom 125:115, a Jusuf Nurkić je odigrao još jednu odličnu partiju

Nuggetsi su bili ti koji su na otvaranju bili bolji. Čudesni Michael Porter JR je nastavio sa odličnim igrama i u ovom meču, pogađao je sve u uvodnim minutama, a na sredini prve dionice Nuggetsi su otišli na osam poena prednosti, 12:20.

Međutim, nakon minute odmora stvari na terenu se mijenjaju. Damian Lillard i Gary Trent JR su izrešetali tim Denvera, Portland je preuzeo vodstvo i nakon pre dionice bilo je 27:26 u korist Trail Blazersa.

Kontrolisao je Portland rezultat tokom druge dionice meča. Igrali su dosta sigurno, konačno je počeo pogađati i Jusuf Nurkić koji je sve podigao na noge brutalnim zakucavanjem preko 218 centimetara visokog Bola Bola. Prvo poluvrijeme zaključio je trojkom Lillard sa pristojnih plus 13 za Portland, 62:49.

Trail Blazersi su održavali vodstvo i u trećem periodu. Lillard je bio nezaustavljiv po Nuggetse, a Nurkić je lako mogao da se nazabija poena, no imao je nekoliko promašaja i bespotrebnih pokušaja floatera.

Ipak, raspoloženi Lillard je bio dovoljan da se održi prednost, iako su se Nuggetsi potpuno vratili u meč, a nakon tri dionce bilo je samo plus pet za Portland, 92:87.

Nuggetsi su bolje ušli u posljednju dionicu. Serijom od od 6:0 su preuzeli vodstvo (92:93), a zatim je nastavljen šuterski obračun Lillarda i Portera, pa su poeni sipali sa svih strana i odbrana gotovo da nije bilo.

U ključnim trenucima Nurkić i Trent prave nekoliko sjajnih poteza, pogađaju ključne šuteve u prelomnim trenucima i Trail Blazersi su stigli do velike pobjede.

Iako ga šut nije slušao Nurkić je meč završio sa 22 poena, a imao je sedam skokova, četiri asistencije i dvije blokada. Lillard je bio najefikasniji sa 45 poena, a Trent je dodao 27.

Sa druge strane Nikola Jokić je potpuno zaustavljen od strane Jusufa Nurkića. Ubacio je samo osam poena, ali je imao 13 asistencija. Michael Porter je ubacio 27 poena kod Nuggetsa i uhvatio je 12 lopti.

Top Komentari

Zoilomas
Kakva Utakmica, Nurkic DOMINACIJA!!!!!!!!!!!
7 0
Ars1946
Još jedna odlična partija našeg Nurka. Za sjanu izvedbu je falilo još malo koncentracije, ali je definitivno poslije damea najvažniji igrač Portlanda. Bez njega su bili sigurni luzeri, bez šanse ga uđu u playoff. Sada će najvjerojatnije biti osmi i imati prednost nad Memphisem ili Phoenixom u play inu. Nurk je Jokića je u potpunosti zaustavio , te ne čudi što jee Malone limitirao Jokera na 24minuta. Sa ovom ekipom Dame, Nurk, Cj, GTJ i Mello, potpomognuti od Colinssa, HW mogu dobiti Lakerse. Vjerujem i da će Nurk još više napredovati u ovim tekmama koji dolaze, a već sada igra najbolju košarku života od dolaska u NBA. Nurk je sigurno jedan od najboljih skinera NBA, kojim omogućuje laku realizaciju snajperima Dameu, CJ i GTJ.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi