Marinović: Moramo biti oprezni, ipak je jedna utakmica, ali siguran sam da ćemo biti motivisani

Trener Sarajeva najavio meč s Velšanima

Marinović: Moramo biti oprezni, ipak je jedna utakmica, ali siguran sam da ćemo biti motivisani

Admin Čaušević

FK Sarajevo će sutra protiv ekipe Connah's Quay Nomads F.C. igrati meč prvog pretkola Lige prvaka. 

Trener Bordo tima Vinko Marinović je uoči utakmice kazao kako su Velšani analizirani koliko je to moguće te da se nada dobrom meču njegovih izabranika.

"Kroz ovih četiri, pet dana smo se pokušali maksimalno spremiti, radili smo detaljnu analizu, pokušali da se maksimalno pripremimo na treningu. Tipična ekipa koja igra na ostrvski način, dosta dugih lopti, dosta duela. morat ćemo biit oprezni na tim stvarima."

"Dosta su karakterni i disciplinovani. Lekcija nam je što su izbacili Kilmarnock, nadam se da ćemo igrati na način na koji nama odgovara, a to je da mi kontrolišemo većinu stvari", kazao je Marinović.

"Oni će igrati sa 100 % mogućnosti, imat će ogroman motiv, ali moramo ga imati i mi, jer smo ekipa koja ima određenih iskustava od prošle godine. Moramo biti oprezni, ipak je jedna utakmica, dosta toga se mora uraditi na terenu, ali siguran sam da će i jedna i druga ekipa biti motivisane. Imamo izvanerdne uslove ovdje u Kardiffu da odigramo jednu dobru utakmicu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nemamo baš 100 % uvid u njihovo trenutno stanje, znamo za jednu njihovu utakmicu, znamo sastave s tog meča, mislim da će igrati sa 90 % istih igrača. Vidjet ćemo koliko su spremni", kazao je Marinović koji sutra planira da ima na raspolaganju sve igrače koje je poveo u Vels.

Sutrašnji duel počinje u 20 sati po centralnoevropskom vremenu, a sudit će ga sudije iz Sjeverne Irske na čelu sa Jamiejem Robinsonom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Od prve minute ih napasti cvrsto + muski pa kako bude , mi mozemo samo dobiti nemamo sta izgubiti - Ahmu od prve minute nek se hrva sa njima ako treba / jer ako budemo igrali previse oprezno i primimo go a oni naprave bunker- onda smo ga popusili
9 3
LevoKrilo
Ovaj se svakog živog boji...Daj malo optimizma čovjeće, šta ti je? Sav nekako isprepadan???
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi