Oglasio se i Omeragić: Ponosan sam što sam Švicarac!

Izabrao je svoju reprezentaciju

Oglasio se i Omeragić: Ponosan sam što sam Švicarac!

Samir Mlaćo

Mladi Bećir Omeragić je na kraju ipak donio odluku da nastupa za reprezentaciju Švicarske.

Mnogo se špekulisalo o tome da će Bećiragić se priključiti Zmajevima, iz Saveza su to jasno i najavili, no poziv Vladimir Petković bio je 'brži'.

Omeragić je prihvatio poziv, a Švicarci su više nego sretno, jer smatraju da predstavlja budućnost reprezentacije. Sada se mladi nogometaš konačno i oglasio. Jasno je govorio u svojoj odluci u razgovoru za swissinfo.ch.

"Rođen sam u Švicarskoj, imam švicarski pasoš i prošao sam sve omladinske selekcije ove zemlje. Ponosam sam što sam Švicarac", jasan je bio Omeragić (18).

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Omeragić će biti u kombinaciji za duele sa Ukrajinom i Njemačkom.

Trenutno nosi dres Zuricha.

Top Komentari

RZ88
Ovo je namjanje njegova sramota jer je dijete. Ovo je sramota roditelja i njihov odgoj odnosno neodgoj. Nema sta pravi si Svicarac :D
33 2
Patriot
Inace Becir je staro svicarsko ime
29 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi