"Bećir je dugo razmišljao, presudila je stabilnost Švicaraca, ali još nije gotovo..."

Menadžer reprezentativca Švicarske za SportSport.ba

"Bećir je dugo razmišljao, presudila je stabilnost Švicaraca, ali još nije gotovo..."

Edmir Škorić

Vijest da je Bećir Omeragić na spisku Švicarske za predstojeće mečeve Lige nacija razočarala je mnoge bh. navijače. 

Prije samo desetak dana Zvjezdan Misimović je ulijevao optimizam kada je mladi nogometaš Zuricha u pitanju, ali su se stvari promijenile. Šta je presudilo?

"Moram reći da je Bećir sam odlučio. Niko drugi se nije htio miješati i svi su poštovali njegov izbor. Nije lako donio odluku, dugo je razmišljao, a na kraju izabrao Švicarsku. Je li pogriješio? Ne znam, pokazaće vrijeme", rekao je Romeo Filipović, menadžer mladog Omeragića za SportSport.ba.

Da li je NFSBiH uradio sve što je trebalo u želji da ga nagovori da izabere Zmajeve?

"Imao je dobre i konkretne razgovore s Misimovićem, ali Švicarska je bila njegov izbor zbog te stabolnosti. Znate i sami da se u BiH često dešavaju promjene u Savezu, mijenjaju se selektori... Njemu se zato činilo da je Švicarska bolji izbor za njega u ovom trenutku".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Debitovat će protiv Ukrajine u Ligi nacija, a ako ne zaigra...

"U nogometu je sve moguće, nije ništa isključeno. Ako ne debituje za Švicarsku, možda se desi neki preokret, ali on je trenutno član Švicarske i s nestrpljenjem čeka da zaigra", dodao je menadžer nesuđenog Zmaja.

Top Komentari

Bhf111
Nije birao srcem nego iz koristi. Ta tvoja svicarska koja ima stabilnost bosna ju je rasula. Sretno ti bilo. Za bosnu se igra srcem
21 2
Gari Garinča
U repki nam netrebaju ovakvi dvoličnjaci. U svakom žitu ima kukolja pa i u našem nogometu.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi