Željezničar deklasirao Sarajevo, Sloboda novi lider

Premijer liga za juniore

Željezničar deklasirao Sarajevo, Sloboda novi lider

Edmir Škorić

Na terenu Kampa Butmir snage su odmjerili juniori Sarajeva i Željezničara, a okršaj gradskih rivala pripao je ubjedljivo gostima - 4:0.

Željezničar je pokazao da je u ovom trenutku u juniorskoj konkurenciji daleko ispred svog rivala sa Koševa.

Nakon što je prvih 45 minuta završeno bez pogodaka, Plavi su u nastavku četiri puta tresli mrežu bordo tima. Počelo je golom Hamze Gasala u 56. minuti, David Grubešić je u 77. povisio na 2:0, a ubrzo je Enver Kulašin, koji je ujedno bio i daleko najbolji pojedinac današnjeg meča riješio sve dileme oko pobjednika. Do kraja meča još jedan gol za goste, a postigao ga je Amar Drina.

Trećom pobjedom Željezničar je došao do trećeg mjesta sa 10 bodova, a ispred su Zvijezda 09 s 13 i novi lider Sloboda sa 15 bodova. Tuzlaci su u Mostaru pobijedili Velež s 2:0, a golove su postigli Adi Alić u 40. i Dževid Avdihodžić u 78. minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

U ostalim mečevima Rudar Prijedor je razbio Mladost s 4:0, dok je Željezniučar Sport-team s 4:0 slavio u Hadžićima kod Radnika, a duel Borca i Zvijezde 09 završen je rezultatom 1:1.

Top Komentari

Lafac
Šta se dešava s čuvenom akademijom ? Nije valjda moguće da je škola fudbala toliko bolja od akademije?
12 3
Quartararo20
Kriza na akademiji hahaha DRZAVA ZELJO!!!
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi