Mirsad Bektić dominirao dvije runde, a zatim novi šok i novi poraz

Poraz giljotinom

Mirsad Bektić dominirao dvije runde, a zatim novi šok i novi poraz

M. Šljivak

Mirsad Bektić poražen je večeras u Las Vegasu od Damona Jacksona prekidom u trećoj rundi.

Mirsad je žestoko krenuo od prve sekunde ove borbe. Dominirao je protiv Jacksona, koji je u jednom trenutku ipak uspio da napravi kimuru, no bh. borac je uspio da se izvuče i da do kraja runde ponovo izdominira protivnika koji je nekako preživio prvih pet minuta.

Jackson je uhvatio dobru giljotinu na početku druge runde. Nevjerovatni Bektić se uspio izvući i ponovo je kontrolisao borbu na parteru, a njegov protivnik je tek krajem ove runde uspio da u jednom trenutku dođe u dominantni položaj u kojem ipak nije uspio da zada neki ozbiljan udarac.

A onda u trećoj rundi šok. Jackson je uhvatio giljotinu, Bektić je tapkao i to je bio kraj ovog meča.

Ovo je treći uzastopni poraz Bektića u UFC-u i sada je na omjeru 13-4, a nakon ovog poraza teško da će ostati član najjače svjetske promocije.

Top Komentari

amr192837
Realno i ne treba više da bude član Ufc-a.. žao mi je što nije iskoristio bolje svoj talenat Al šta je tu je..
7 0
Shik
Brate moramo biti svjesni toga. Ovo su kamikaze koje nemaju veze sa prirodnom ishranom i treninzima. Toje kao bateriju ukljuci u toku noci napuni i po gasu sutradan.Ovo nema veze sa realnoscu.Brate Bekticu prosla su vremena Kada je sve bilo normalno izgubiti ili pobijediti.Ovo je nesto sto neznamo staje.. Idi brate startaj maline jagode bilo sta djeces pare zaradivati a batine nedobivati. Olaksaj nas nostalgicnih patnji.Jasam patriota taman daje ribolov u pitanju.Tesko dozivljavam poraze zemljaka u bilo kom takmicenju.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije