Ko riskira taj i profitira!

Sarajevu se isplaćuje uloženo

Ko riskira taj i profitira! · Komentar

A. Čaušević

Legendarna serija Mućke je jedna od najgledanijih svih vremena. Pojedine izreke glavnog junaka Dela Trottera su postale sastavni dio vokabulara mnogih ljudi. Jedna od upečatljivijih je i ona "He who dares wins", što bi u prevodu na bosanski jezik značilo "Ko riskira taj i profitira". 

Serija je snimana u južnom Londonu, u distriktu Peckham. U južnom dijelu evropske metropole, u komšijskom distriktu Lambeth rođen je Matthias Olubori Adebowale Fanimo, veliko pojačanje FK Sarajevo uoči ove sezone.

Fanimo se rodio u vrijeme kada su snimane posljednje sezone Mućki, a sigurno vrlo dobro zna ko je famozni Del Trotter, luckasti, ali itetkako snalažljiv tip. Vjerovatno su mu poznate i neke od fraza čovjeka kojem je britanska kraljica dodijelila i titulu Sira.

Koja je povezanost Fanima, Sarajeva i Mućki? Pa fraza s početka teksta "Ko riskira, taj i profitira" jer se Bordo tim odlučio za potez koji bi u skorijoj budućnosti trebali početi i slijediti svi ostali premijerligaši ukoliko žele uspjeh i iskorak.

Opće je poznato da premijerligaši masovno dovode igrače sa slobodnim papirima, međutim u Sarajevu se odlučili za nešto drugačiju strategiju kada je u pitanju Fanimo. Englez nigerijskog porijekla je imao ugovor sa Mladosti. Nakon dugih pregovora i nagovaranja Mensur Mušija je popustio i prodao svog najboljeg igrača Bordo klubu.

Svaki transfer, pogotovo onaj plaćeni sa sobom donosi određenu dozu rizika bez obzira o koliko kvalitetnom igraču se radi. Fanimo je pokazao da je klasa za bh. standarde i ovaj put rizik je bio opravdan, a počinje da bude i isplativ.

Visina transfera ovog 26-godišnjaka koji kada ubrza djeluje nezaustavljivo je poslovna tajna, međutim može se reći da je još sinoć isplatio sav uloženi novac. Postigao je gol vrijedan 300.000 eura. Sjajno je poklopio lijevom nogom loptu, pocijepao mrežu i na račun svog kluba donio šestocifreni iznos.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fanimo je bio strijelac pobjedničkog gola Sarajeva u trećem pretkolu Europa lige za 2:1 protiv Budućnosti. Tako je bh. šampionu omogućio da se bori za grupnu fazu drugog po jačini UEFA-inog evropskog takmičenja, ali i za bh. standardne odličnu zaradu.

Kako život nudi prilike koje se ne smiju propustiti isto radi i fudbalska pijaca. Ukoliko se ukaže šansa za dovođenjem igrača koji garantuje dobre rezultate i igre, onda se ne propušta. Sarajevo svoju nije propustilo sa Fanimom i već sada se može reći da je kupovina Engleza puni pogodak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Paradajz
Fanimo je bas dobar igrač, strašno krilo, a još nije na 100 %
23 0
Refiksabanadzovic2
Cuj klasa za BH standarde,pa frajer nije nikad igrao za klub iz League One i da bude klasa,ponizavate BH ligu novinari
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi