"Mislim da nismo kasnili s izmjenama"

Marinović nakon utakmice

"Mislim da nismo kasnili s izmjenama"

E. Čaušević

Sarajevo je večeras poraženo na Bilinom polju od Celtica sa 1:0 u play-offu Evropske lige.

Bordo klub se odlično borio večeras, ali nažalost nisu uspjeli da dođu do pobjede i historijskog plasmana u grupnu fazu.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se medijima obradio trener Sarajeva, Vinko Marinović.

Sigurno da smo skoro većim dijelom utakmice dosta dobro igrali u fazi odbrane, čekali smo otvorene situacije i imali smo ih dvije u prvom poluvremenu. Presudio je jedan gol, taj jedan trenutak i to je odlučilo utakmicu. Sigurno da smo to dosta dobro radili u prvom poluvremenu, malo je još falilo da pokušamo s dužim posjedom. Pokušavali smo kontrama i to je tako. Jedna greška je došla i koštala nas tog gola i eliminacije", rekao je Marinović i nastavio.

"Nije lako igrati, oni su fizički dominantna ekipa, nije lako iznijeti 90 minuta protiv takvog protivnika. Celtic je jedan nivo iznad našeg. Mi jesmo htjeli biti hrabriji, ali pitao se i protivnik. Imali smo par situacija dobrih u prvom poluvremenu. Nije lako bilo".

Također, jedno od pitanja bilo je da li je zakasnio večeras s izmjenama.

"Mislim da nismo kasnili s izmjenama,", dodao je trener Sarajeva i nastavio.

"Mi imamo neke podatke, pa pogledajte koliko naši igrači trče. Ali, ima i neki kvalitet, pogledajte koliko koštaju takvi igrači u Evropi. Oni su većim dijelom utakmice imali posjed i naravno da nije lako igrati. Jedan taj dio koncentracije kada je popustio došlo je do tog gola. Pokušali smo poslije, ali bilo je teško vratiti se".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na kraju se osvrnuo i na nastavak Premijer lige jer Sarajevo za nekoliko dana očekuje derbi protiv Zrinjskog.

"Imamo sad opet jedan derbi. Naravno, moramo se okretati Premijer ligi, pripremiti se za tu utakmicu i otići je odigrati najbolje što možemo".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Bajernovac
e moj treneru onako se ni Krupa nece da pobjedi sigurno,,onaj tvoj uhljup Pejovic izvodi kornere golmanu u ruke ,,i slicne prekide veze sa vezom nocas igra zalaganje ,trud ,,sanse niste napravili kako bog zapovjeda,,,Ahmetovic samo pada ,,,Susic jedino prolazna ocjena,
15 36
Alen23
Koliko vrijedi ono golmam Sarajeva hahahah
9 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi