Najbolji igrač Premijer lige ima na stolu ponudu iz Rusije!

Tatar igra maestralno

Najbolji igrač Premijer lige ima na stolu ponudu iz Rusije! · Saznajemo

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Prijelazni rok u Rusiji traje do subote, odnosno 17. oktobra pa je za eventualnu realizaciju transfera ostalo vrlo malo vremena. 

Osim što je najbolji igrač FK Sarajevo, Benjamin Tatar je najbolji igrač i Premijer lige BiH, barem nakon uvodnog dijela sezone.

Tatar je bio odličan i u evropskim mečevimima bh. šampiona. Postigao je gol Budućnosti, protiv Connah's Quay Nomadsa je bio dvostruki strijelac, dok je i prvi topnik Premijer lige sa šest golova.

Odlične igre su ga dovele i do reprezentacije BiH. Debitovao je protiv Nizozemske te u prvom dijelu meča zahvaljujući dobrom kretanju i pravovremenom pozicioniranju i opuštenom načinu igre bio među najboljim pojedincima.

Logičan slijed je bio i pojava interesa inostranih klubova. Kako SportSport.ba saznaje Tatar na stolu ima ponudu iz ruske Premier lige, sedme najjače lige Evrope prema UEFA-inom koeficijentu.

Benjamin Tatar
Benjamin Tatar FK Borac FK Borac Pozicija: MF

Statistika

29 nastupa
28 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
1 golova

Nezvanično, službena ponuda na adresu Sarajeva još nije stigla, vjerovatno se još uvijek ispituje teren nakon čega je za očekivati i zvanični kontakt sa trofejnim klubom iz bh. prijestolnice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ugovor Tataru sa Sarajevom važi do ljeta 2021. godine pa je zimski prijelazni rok vjerovatno i posljednja šansa za Bordo tim da zaradi novac, ukoliko se u međuvremenu ne produži saradnja.

Inače, vrijednost igračkog kartona ovog 26-godišnjaka prema Transfermarku iznosi 800.000 eura.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SolomonBicakcic
Al cuj najbolji igrac lige hahahahahha, dobar dobar
8 37
TesanjskiBrnjo
Tartar moze jedino prat supkove po Rusiji.
7 29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi