S tri gola u samoj završnici Manchester United slomio otpor Newcastlea, briljirao Rashford

Premier liga

S tri gola u samoj završnici Manchester United slomio otpor Newcastlea, briljirao Rashford

E. Škorić

U posljednjem susretu subotnjeg programa petog kola engleskog Premiershipa Manchster United je savladao Newcastle s 4:1 na St. James Parku.

Newcastle je dobro otvorio meč, pa je poveo već u drugoj minuti nesretnim autogolom Lukea Shawa, ali Manchester se brzo vraća.

Prvo je poništen gol Brunu Fernandesu u 20. minuti zbog nedozvoljene pozicije Juana Mate, a onda je tri minute kasnije upravo Mata izveo korner, a Harry Maguire glavom zabio za 1:1.

U 58. minuti penal za United, no Fernandesov udarac brani večeras raspoloženi Darlow. I kada se činilo da bi United ponovo mogao razočarati, uslijedio je sjajan završetak meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvo Marcus Rashford maestralno proigrava Fernandesa u 86. minuti za preokret Crvenih vragova, zatim u 90. minuti opet sjajna lopta Rashforda, ovaj put za Wan-Bissaku koji zabija gol, da bi u posljednjim sekundama sam Rashford nakon duge lopte Fernandesa postavio konačnih 4:1.

Manchestreru je ovo druga pobjeda i sa šest bodova je tek na 14. mjestu, ali sigurno tri boda koja će dati vjetar u leđa ekipi Ole Gunnara Solskjaera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Sta je ovih gnjida sto mrze Manchester United ali zato se i vidi da su gnide pravi navijaci a to su navijaci Msnchestera ne vredzaju druge navijace ili druge klubove vec bodre i navijaju za klub ali ne damo da gnide vredzaju klub za kojeg navijamo a to je Manchester United
6 3
MangasColoradas
...4. penal u 4 utakmice vec za Manchester...aferim sudije sa Old Trafforda...idemo srusiti onaj rekord od 14 penala iz prosle sezone do Nove godine.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi