Krenulo je i gol mašinu: Edin Džeko zabio dva gola u pobjedi Rome
Foto - EPA

Postao četvrti strijelac u historiji kluba

Krenulo je i gol mašinu: Edin Džeko zabio dva gola u pobjedi Rome

M. Šljivak

Roma je u 4. kolu Serije A dočekala Benevento i upisala je pobjedu od 5:2.

Dva od pet golova za Vučicu zabio je Edin Džeko, no nije dobro počeo meč za njegov tim jer su gosti poveli već nakon pet minuta igre preko Caprarija.

Opasni su bili gosti, imali su još opasnih pokušaja, ali u 31. minuti se Roma vraća u meč. Pedro je zabio za 1:1.

Četiri minute kasnije na scenu stupa Edin Džeko. Iskoristio je fantastičnu loptu Henrikha Mkhitaryana i zabio je za 2:1, zabio je svoj 107. gol za klub i došao je na četvrto mjesto vječne liste strijelaca.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor da bi nakon deset minuta igre u nasstavku gosti izjednačili. Dosuđen je penal, Mirante brani udarac Lapadule, ali ovaj iz drugog pokušaja zabija za 2:2.

Samo 12 minuta kasnije Roma ponovo vodi. Dosuđen je penal za domaće, a Veretout je precizan za 3:2.

Tačku na ovaj meč stavio je Edin Džeko. Zabio je za 4:2 na nesebičnu asistenciju Mkhitaryjana i povećao je brojku golova u dresu Vučice na 108.

Pet minuta kasnije Edin je napustio utakmicu. Ušao je Borja Mayoral koji je tako upisao svoje prve minute u dresu Rome, a rezultat se do kraja utakmice još jednom promijenio, a zabio je Perez za konačnih 5:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 4. kolo:

Roma - Benevento 5:2

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Meazza
Super da ga je krenulo,sad kad su unistili reprezentaciju!Libo me racku sto ga je krenulo!
7 21
Slobodas
Krene svakog čim izađe iz Bosne
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije