Messi i Khabib dva različita svijeta: Selo bez interneta protiv luksuzne galaksije

Najbolji u svojim sportovima

Messi i Khabib dva različita svijeta: Selo bez interneta protiv luksuzne galaksije

A. Čaušević

Khabib Nurmagomedov je u penziju otišao kao najbolji UFC borac u historiji, a onog dana kada se i Lionel Messi penzioniše o njemu će se pričati o najboljem fudbaleru svih vremena.

Khabib i Messi žive dva potpuno drugačija života. Odlični borac je navikao na skromni život u svom Dagestanu.

Ocaj 32-godišnjak će nastavak života provest iu selu Sildi koje se nalazi u dagestanskim planinama. Najbliži grad je udaljen 40 kilometara, nema interneta i telefona i u njemu živi još oko 200 ljudi.

Na drugoj strani Messi u Barceloni uživa u apsolutnom luksuzu te posjeduje praktično sve što se može kupiti novce, samo njegova vila vrijedi šest milione eura i garantuje mu komfort te jedinstveni mir.

Lionel Messi's House

Villa je locinara 20-ak kilometara od Nou Campa posjduje fudbalski teren, teretanu, bazen i igralište za njegove troje djece uz spektakularan pogled na Balearsko more.

Kupio je i hotel na 40 kilometara od Barcelone. Ta investicija ga je koštala 29 miliona eura, a noćenje u tom hotelu košta 115 eura.

Argentinaca posjeduje i vozni park u vrijednosti od 3.5 miliona eura. Osim 1.66 milona eura vrijedong Pagani Zonde, vlasnik je još dva Maseratija, GranTurismo S i GranTurismo MC Stradale, a jedne prilike viđen je kako vozi i skupocjeni Ferrari F43 Spider.

Top Komentari

Mackintosh
Kakvo poredjenje LOL Mesija poredit sa ovim zatucanim teletabisom :-D
4 38
belajbeg888
Ronaldo je za njega izmislio fudbal
11 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi