Dal Varešanović do ljeta 2024. godine u FK Sarajevo
FOTO - fksarajevo.ba

Potpisan ugovor

Dal Varešanović do ljeta 2024. godine u FK Sarajevo · Zvanično

A. Beganović

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine te lider premijerligaške karavane, FK Sarajevo, potvrdio je da je novi igrač Bordo kluba Dal Varešanović.

Sada već bivši igrač Liverpoola, 19- godišnji Varešanović sa Sarajevom je potpisao ugovor na četiri godine.

"Znam mnogo o Fudbalskom klubu Sarajevo, dijete sam ovog kluba i presretan sam jer sam došao ovdje. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kluba i da se dobrim igrama nametnem šefu stručnog štaba. Jedva čekam prvi trening”, za službenu stranicu kluba izjavio je Varešanović.

Podsjetimo, Varešanović je od 2017. godine član Liverpoola, a njegov povratak u Sarajevo još je jedan dobar potez Emira Hadžića i dokaz da aktuelni bosanskohercegovački prvak mnogo misli i na budućnost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Varešanović je bez sumnje jedan od najvećih talenata bh. fudbala, u Sarajevu će imati sve uslove za dalji napredak, a vjerovatno i mnogo prostora za igru u seniorskom nivou.

Na kraju dodajmo da je Sarajevo svojevremeno zaradilo na transferu mladog i talentovanog fudbalera 2017. godine, kada je potpisao ugovor sa Liverpoolom, oko 43.000 funti, a sada će vraća u Bordo klub kao slobodan igrač, što znači da će aktuelni lider premijerligaške karavane, ukoliko se Varešanović nastavi razvijati kako predviđaju fudbalski stručnjaci, u budućnosti imati priliku ponovo zaraditi. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edward NewGate
Dok Sarajevo dovodi mlade perspektivne, Zeljo vraca Bekrice i slicne. Samo da se razumijemo nisam ni pitar ni manijak.
45 4
Starmo1922
Na 4 godine ugovor.Napokon da se podju taki ugovori davati.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti