Poniženje kakvo Njemačka ne pamti, Hrvatska u sjajnom meču u Splitu poražena od Portugala

Liga nacija

Poniženje kakvo Njemačka ne pamti, Hrvatska u sjajnom meču u Splitu poražena od Portugala

E. Škorić

Tri sjajna meča u okviru 6. kola Lige nacija odigrana su večeras.

U Splitu je Hrvatska ugostila Portugal i na kraju je izgubila s 3:2. Ostala je s igrače manje u 54. minuti, kada je Marko Rog dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Ronaldom.

Prvi gol i jedini u prvom poluvremenu postignut je u 29. minuti. Mateo Kovačić je pogodio za 1:0, ali nakon tog isključenja Hrvati su u samo osam minuta primili dva gola.

Prvo Dias u 52. minuti pogađa za 1:1, a osam minuta kasnije Joao Felix je pogodio za preokret, da bi u 65. minuti Kovačić novim golom vratio Hrvatsku. Ipak, Dias u 91. minuti svojim drugim golom uspijeva srušiti domaću slekciju. 

Hrvatska je i pored poraza uspjela da se spasi ispadanja u Ligu B Lige nacija, pošto je Švedska izgubila u Parizu s 4:2 od Francuske. Pavard, Coman i Giroud (2) pogađali su mrežu gostiju. 

U Sevilli je neviđenu blamažu doživjela reprezentacija Njemačke jer je izgubila od Španije čak s 6:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Morata, Rodri, Oyarzabal i tri puta Ferran Torres pogađali su mrežu očajnog Neuera za potpuni debakl Njemačke.

Španija je tako osigurala play-off kao prva u grupi sa 11 bodova. Slijedi Njemačka sa devet, Ukrajina sa šest i Švicarska s tri boda. Duel Švicarska - Ukrajina je otkazan jer su gosti, po pravilima zdravstvenih vlasti u Luzernu, morali u izolaciju.

Top Komentari

Rajvosa2019
Low od kada negura prst u paksu +ne mirise , Svabe lose igraju + gube - mislim da je stim ritualima predvidjao ko treba igrati i ko ce pobijediti - nesto u stilu vidovitog Hasima iz Buca Potoka
14 1
Eno30
Haj sto su izgubile velike svabe 6-0 ali da oni suta u okvir gola nisu imali da su samo dva neka suta imali prema golu to ja ne pamtim ovaku blamazu velike Njemacke evo googlo sam tako su 1931 izgubi od Austrije a komsijama Hrvatima svaka njima cast na igri nije sramota izgubiti od jedne od najacih na svjetu reprezentacije a Hrvati su klasa za ostale repke u ex yu
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi