Napoli zvanično promijenio ime stadiona u čast Diega Maradone
Foto - EPA

San Paolo odlazi u povijest

Napoli zvanično promijenio ime stadiona u čast Diega Maradone

Midhat Šljivak

Ekipa Napolija zvanično je promijenila ime stadiona.

Ime San Paolo odlazi u legendu, a kako se i najavljivalo ovaj stadion će u budućnosti nositi ime po Diegu Maradoni.

Nakon smrti jedne od najvećih legendi svjetskog fudbala i ikone tima iz Napulja, rukovodstvo kluba je pokrenulo proces promjene imena stadiona, a to je danas i ozvaničeno.

Stadion San Paolo je otvoren 1959. godine i treći je najveći stadion u Italiji nakon Giuseppe Meazze u Milanu i rimskog Olimpica.

Top Komentari

Austinpowers
Svaka cast na velikoj pocasti Diegu Armandu, ali vi kao novinari najveceg sportskog portala u nasoj lijepoj drzavi trebate preispitati svoje kvalifikacije jer San Nicola u Bariju je veci od San Paola i samim time je treci najveci stadion u Italiji
3 0
LukasPodolski
Zvanicno ste postali dosadni s njim
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi