Svećenici digli glas, vjera im je ipak bitnija od Maradone

Uputili pismo

Svećenici digli glas, vjera im je ipak bitnija od Maradone

E. Škorić

Grupa svećenika napisala je pismo napuljskom nadbiskupu Crescenziju Sepeu tražeći da se usprotivi odluci da se stadion San Paolo nazove po Diegu Armandu Maradoni.

Legenda Napolija umrla je u 61. godini u srijedu nakon srčanog zastoja, a Napolijev gradonačelnik Luigi De Magistris odmah je odlučio da stadion San Paolo nazove po legendarnom Diegu.

Iako je ta ideja oduševila sve navijače Napolija, grupa napuljskih svećenika napisala je pismo gradskom nadbiskupu Crescenziju Sepeu tražeći da se zaustavi odluka o preimenovanju stadiona.

"Stadion San Paolo trebao bi se zvati po svecu koji nam je donio Isusa. S poniznošću osjećamo odgovornost da vam to kažemo. Bilo bi dobro imenovati stadion San Paolo-Maradona, kao u Milanu, gdje se nalazi San Siro-Meazza. To bi bio pravi kompromis ako spasimo vjeru i počastimo šampiona kakav je bio Diego", navodi se u pismu svećenika iz Napulja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pismo su potpisali don Salvatore Giuliano, don Luigi Merola, don Carmine Amore, don Lello Ponticelli i don Armando Sannino.

Top Komentari

AmarSahi
To je isto kao da ja gradu Ključu promijenim ime u Brava, pa dajte ljudi, to je stadion, ne kapela, nazivaj ti svoje kapele i crkve kako hoćeš ali ovo je sportski stadion, ne Kaba.
8 2
Juve88
Svećenici oni nisu dugo guzili pa pomiješali babe i žabe, udarili sermići u glavu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi