Bayern ponovo ubjedljiv u grupi, u osminu finala ide i Atletico Madrid

U ovoj grupi je sve jasno

Bayern ponovo ubjedljiv u grupi, u osminu finala ide i Atletico Madrid

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida večeras su u gostima pobijedili Red Bull Salzburg sa 1:0 i uspjeli su se plasirati u osminu finala Lige prvaka.

Madriđani su u Salzburg došli po tri boda, ali su uz dosta muke na kraju uspjeli da upišu tri boda. Gledali smo veliku borbu ovih ekipa, a na kraju je Atletico uspio da pobijedi sa 1:0.

Odlučujući trenutak u ovom meču desio se u 39. minuti. Carrasco je odlično centrirao iz slobodnjaka, a u kaznenom prostoru Salzburga najbolje se snalazi Hermoso koji odlično pogađa za 1:0.

U nastavku utakmice vidjeli smo po nekoliko izglednih prilika na obje strane. Salzburg je pokušao nekako da se vrati u meč, ali to nisu uspjeli.

Atletico je tačku na ovaj susret stavio u 86. minuti kada je Carrasco uspio da pogodi za konačnih 2:0 i plasman španskog kluba u osminu finala.

U istoj grupi večeras je Bayern na svom terenu pobijedio Lokomotiv iz Moskve sa 2:0. Bavarci su ranije osigurali prvo mjesto, ali večeras nije bilo opuštanja i uspjeli su da dođu i do šest pobjede u grupnoj fazi.

Bayern je poveo sa 1:0 u 63. minuti kada je Sule zatresao mrežu gostiju nakon kornera, dok je konačnih 2:0 postavio Choupo-Moting deset minuta prije kraja utakmice.

Bayern je prvi u grupi sa 16 bodova, dok je Atletico drugi sa devet. Salzburg ide u Evropsku ligu kao treći sa četiri boda, dok se Lokomotiv, koji ima tri boda, oprašta od Evrope za ovu sezonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve jasno je i u grupi C gdje dalje idu Manchester City i Porto. Građani su na svom terenu pobijedili Marseille sa 2:0, a istim rezultatom Porto je slavio u gostima protiv Olympiakosa.

City je prvi u ovoj grupi sa 16 bodova, dok Porto ima tri boda manje. Olympiakos zbog bolje gol razlike ide u Evropsku ligu sa tri boda koliko ima i Marseille koji završava svoj put u Evropi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Zar Bayern nije proslo kolo igrao nerjeseno sa Atl.Madridom ,e moj Causevicu,daj otkaz i ne blamiraj se vise hahaha
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi