U Španiji je 1995. godine na ligaškom meču viđen jedan od najvećih rasističkih incidenata

Opet je sudija bio u centru pažnje

U Španiji je 1995. godine na ligaškom meču viđen jedan od najvećih rasističkih incidenata

Edmir Škorić

U utorak su nogometaši PSG-a napustili teren stadiona u Parizu nakon što je četvrti sudija rasistički uvrijedio Dembu Ba.

Parižani su zbog rasizma odlučili da prekinu meč, koji je odigran tek dan kasnije. Neviđene scene na meču Lige prvaka, ali slične su viđene u Španiji još 1995. godine.

Marca je objavila kako je sudija Megia Dvaila isključio Andyja Greyja u meču La Lige između Toleda i Marbelle, nakon što ga je njegov pomoćnik upozorio da je igrač spustio šorc kako bi pokazao stražnjicu tribinama.

"Ko je to bio?", upitao je Davila tada svog pomoćnika, a ovaj odgovara: "Crnac".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj incident, koji je ostao puka anegdota, podsjeća na ono što se dogodilo u utorak u Francuskoj, ali za razliku od najnovijeg rasističkog skandala, onaj iz 1995. godine je brzo zaboravljen i tada niko nije kažnjen jer niko nije ni uočio ono što je pomoćni sudija rekao glavnom.

[twitter]https://twitter.com/Varis_pitido/status/1336777455378501637[/twitter]

Top Komentari

Salihović23
Pa jbg da su sve crnci na terenu i jadan bijelac, valjda bi najlakše bilo prepoznat ga, da kažeš onaj bijelac? Hajd da su rekli majmun il slično. Stvarno mi malo ovo nije jasno..
3 0
Panjevi7
Nije PSG,nego Basaksehir,serem vam se u novinarstvo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi