Sofrenić i Zeljković: Begić je glavni krivac, predsjednik, a ne dolazi na sjednicu

Opet bez selektora

Sofrenić i Zeljković: Begić je glavni krivac, predsjednik, a ne dolazi na sjednicu

A. Čaušević

Fudbalska A reprezentacija ponovo nije dobila selektora nakon što je prekinuta sjednica Izvršnog odbora NFSBiH. 

Nakon sjednice medijima su se obratili Vico Zeljković i Milorad Sofrenić, članovi Komisije za izbor novog selektora Zmajeva. 

Zeljković i Sofrenić su za krivca proglasili predsjednika NFSBiH Elvedina Begića koji nije bio prisutan na sjednici. 

Njih dvojica su između ostalog kazali kako je Begić prije sjednice telefefonskim putem utjecao na članove "bošanjačkog korpusa" da ne glasaju za Ivayla Peteva koji je bio prijedlog komisije.

"Moram da budem nezadovljan, prošle sedmice sam obećao jer je takav bio stav i zaključak Izvršnog odbora koji je bio da se Komisija sastane i donese svoje jednoglasan prijedlog i da se danas izabere novi selektor", rekao je Sofrenić te nastavio:

Oglasi

"Nažalost aktuelni predsjednik, gospodin Begić, se nije pojavio na sjednici Komisije, a nije se pojavio ni na sjednici Izvršnog odobra. Prošli put je to opravdao porodičnim problemima što smo tada i razumjelia, ali sada zaista nemamo razumjevanja."

"Prekinuli smo sjednicu, nije bilo glasanja, nismo izvršili izbor. U nastavku koji će desiti, predložio sam da to bude kada Begić riješi svoje probleme i kada se bude mogao pojaviti na sjednici. Da li će to biti za dva, tri dana, ili za sedam dana ili za dva mjeseca, zavisi isključivo od gospodina Begića."

"Mi već kasnimo sa izborom i svaki sad kašnjena nam ne ide u prilog. Novi selektor će imati pune ruke posla. Ne razumijem ponašanje gospodina Begića koji je kada je najvažnija stvar, on se ne pojavaljuje. Zaista, u ovom momentu, ne smatram da nije nemoguće da se termin sjednice prilagodi i da kaže javnosti zašto nastoji da opstruše izbor selektora."

"Formalno i pravno se može donijeti odluku, ali obzirom na saznanja koja imamo da gospodin Begić svjesno opsturiše da se ne izvrši izbor, mi nećemo da ulazimo u takvu proceduru, ako tako smatra onda neka snosi i posljedice.

"Meni više sveta njegov nezvanični stav. Današnju sjednicu sam ja sazvao u dogovoru s gospodinom Begićem koji prošlu sjednicu napustio na pola sjednice. Gospodin Begić treba da dođe i da iznese svoj stav."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nezvanični stav gospodina Begića prenosi se na ostale članove Izršnog odobra. Imamo prilično drukčiju situaciju nego prije sedam dana kod članova Izvršnog odobra kod bošnjačke komponente. Znači jasno i glasno."

Sofrenić je kazao kako se neće zakazivati nova, već će naredni sastanak članova IO biti nastavak danas prekinute sjednice.

Top Komentari

Neddim1
Ma jasno je ko dan. Sukob interesa, Zeljkovic koji hoce Peteva jer je u semi sa nekim njegovim menadzerima. Mamicu li vam mancastersku mafijasku.
32 1
user1601913173
Treba vama svima hebat mater. Skupiti se u sto vecem broju pred savez i traziti ostavke komplet IO i ostalih
27 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije