"Igrači su bili zatvoreni, davali su im neke suhe obroke za jelo, ali ovo će ih dodatno motivisati"

Vojislav Rađa za SportSport.ba

"Igrači su bili zatvoreni, davali su im neke suhe obroke za jelo, ali ovo će ih dodatno motivisati"

Edmir Škorić

Vojislav Rađa, član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, izrazio je veliko ogorčenje zbog onoga što su našoj delegaciji spremili Estonci.

Rukometna reprezentacija BiH večeras od 18.30 sati igra utakmicu 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv, no Estonci su priredili pakao našim igračima i ostatku delegacije.

O tome je za SportSport.ba govorio Rađa, koji je razočaran na koji način se sve odvijalo.

"Mi smo pretpostavljali da bi zbog određenih propisa koji posebno važe za Estoniju moglo doći do ovakvih komplikacija. Sve je išlo onako kako je prvobitno planirano i predloženo na početku. Odradili smo 2. januara sva potrebna testiranja u Sarajevu, svi su bili negativni. ušli smo nesmetano u Srbiju, a zatim za Frankfurt i nije bilo nikakvih problema, ak nije bilo ni po dolasku u Talin. Međutim, pošto propis Estonije nalaže da se odmah obave testiranja, opredijelili smo se da po dolasku na estonsko tlo obavio testiranje. Tako je i urađeno i nakon testiranja smo oputovali u grad gdje se igra igra utakmica. Vozili smo se autobusom tri sata od aerodroma", kaže Rađa za SportSport.ba, pa nastavlja:

"Igrači su ostali zatvoreni u sobama, nisu nas puštali prekjučer od 17 sati. Onda su nam dali na nekom spisku rezultate testova gdje to nije ni ličilo na prave PCR testove. Jedan član stručnog štaba je bio pozitivan. Nismo povjerovali u te rezultate, tražili smo da se donese EHF-ov test koji smo radili sinoć oko osam sati. Ponovo je potvrđen test iz Sarajeva, odnosno da je i taj jedan naš član negativan i ostali igrači su bili negativno. Zbog povratka smo radili još jedno testiranje koje su oni bili dužni danas do šest sati prije utamice službeno da dostave rezultate. Na tim novim testiranjima pojavila su se tri igrača koja su pozitivna, a član stručnog štaba Radosavljević negativan. Počeli su da prave cirkus i izmišljaju da se ne može igrati utakmice, a to je sve jer imaju oni zdravstvene probleme sa svojim igračima. Malinović, Terzić i Vranješ su već prebolovali koronavirus, tako da su pokušavali da nas prevare. Davali su nam suhe neke obroke za jelo. Nekorektno ponašanje, ali u Estoniji se to uvijek dešava. Sjećam se i prije 10 godina, kada sam ja bio selektor, dešavale su se tako neke loše stvari".

Rađa nam je kazao kako su igrači bili od prekjučer od 17 sati zatvoreni u neuslovnim sobama i da su proživjeli pravu torturu, ali vjeruje da će im to sve biti samo dodatni motiv.

"Uvjeren sam da ćemo im pokazati svu snagu i moć na terenu i da ćemo ih pobijediti, a također, znam da će ovo igrače samo dodatno motivisati da večeras slave. Nevjerovatno je šta su sve prošli zadnjih dana", dodao je Rađa.

Top Komentari

user1583752673
E moji estonci niste svjesni sta ste uradili samo nam dodatni motiv dajete. Sas ste ga na****li!
8 0
Zmiugaloma
Neka Vojo, ne brinem ja za ove momke, nisu to ko fudbaleri sminkercici! Samo se nadam gospodine Radja da cete podici neke tuzbe, da ne budemo uvijek pokrij se usima I suti. Sretno Lavovi nasi. Rezultat nije bitan.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije