Manchester City slavio na Old Traffordu i plasirao se u finale Liga kupa

Pobijedili United sa 2:0

Manchester City slavio na Old Traffordu i plasirao se u finale Liga kupa

E. Čaušević

Manchester City večeras je slavio na Old Traffordu protiv gradskog rivala Manchester Uniteda sa 2:0, te se plasirao u finale engleskog Liga kupa.

Utakmice Uniteda i Cityja uvijek donesu dosta uzbuđenja, a tako je bilo i večeras na Teatru snova. No, navijači Crvenih đavola su sigurno očekivali više od svog tima koji nije pružio neku blistavu partiju večeras.

U prvih pet minuta meča vidjeli smo čak dva poništena gola. Prvo je u trećoj minuti poništen gol Rashforda zbog ofsajda, a samo dvije minute ista situacija na drugoj strani nakon gola Gundogana.

United je odličnu šansu imao u devetoj minuti kada je šutirao Bruno Fernandes, ali je Steffen uspio da odbrani njegov udarac. Četiri minute kasnije na drugoj strani je uzvratio De Bruyne, ali je stativa spasila gol United.

City je u 24. minuti ponovo uspio da zatrese mrežu Uniteda, ali je i ovaj gol poništan zbog ofsajda. Do kraja prvog dijela nije bilo nekih značajnih prilika, te je ostalo 0:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, CIty je u nastavku zaigrao mnogo bolje i uspio da dođe do pobjede. Gosti su do prednosti stigli u 51. minuti kada je nakon centaršuta pogodak postigao John Stones za 1:0.

United je pokušao nekako da se vrati u meč, ali nije uspio. City je tačku na ovu utakmicu stavio u 83. minuti kada je Fernandinho postavio konačnih 2:0 i tako poslao svoj tim u finale Liga kupa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Sta je ove balavurdije sto ne voli Manchester a nemate pojma koliko je taj klub velak kad pisete ime tog kluba treba da pisete sa postovanjem i respektom nebitno jel bili njihov navijac ili ne. Taj klub je dozivio ogromnu tragediju i posle svega skupili se opet igraci koji su prezivjeli i harali su evropom. A sad nesto city ili celzi spominjete klubove za koje se nije znalo dok ih ovih bogatasi nisu uzeli i ulozili ogromne pare. Nemate vi pojma o fudbalu vi sami sebe mrzite zivot vam je dosadan pa vredzate druge vredzate klub takav ako ne navijas za taj klub ok nemoras navijati ali sa kojim pravom sebi dajete da vredzate takav klub idioti jedni.
3 7
dadopd
Cim nema penala gube glatko.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi