Kvalifikacijski turnir za EURO finale „Champions Trophy“ – powered by XIXO

Kvalifikacijski turnir za EURO finale „Champions Trophy“ – powered by XIXO

Sponzorski tekst

U Sarajevu će se naredne četiri godine, počevši od marta 2021. godine, igrati kvalifikacioni turnir za evropsko finale “Champions Trophy”, a zahvaljujući ozvaničenoj saradnji sarajevske Škole fudbala "Sparta” i organizacije “Champions Trophy”.

S obzirom na veliko interesovanje i prijave ekipa iz šire regije, jasno je da će ovo biti jedan vrhunski internacionalni turnir i da ćemo svjedočiti odličnim utakmicama igrača mlađih uzrasta početkom marta u Sarajevu. "Champions Trophy“ je jedinstveni projekat  za mlade fudbalere, te jedna istinska „Liga šampiona“ za mlađe uzrasne kategorije.

Ovakav događaj pruža mogućnost da mladi fudbaleri iz našeg okruženja izađu na svjetsku fudbalsku scenu i igraju utakmice sa ekipama koje najčešće gledaju putem TV ekrana, kaže direktor Škole fudbala "Sparta", Amil Šukalo i dodaje: "Ovo je još jedan u nizu projekata koje "Sparta" planira realizovati u budućnosti, i svi imaju isti cilj, a to je kvalitetan i fokusiran razvoj mladih fudbalera. Raduje nas činjenica da, iako već godinama organizujemo razne projekte, nikada do sada nismo naišli na ovakav interes klubova iz regije. Siguran sam da će ovo biti jedan istinski fudbalski spektakl za sve fudbalere učesnike, a oni najspretniji će oživjeti svoje fudbalske snove utakmicama na Svjetskom finalu „Champions Trophy“.

Generalni pokrovitelj i partner Kvalifikacionog turnira u Sarajevu je brend XIXO i sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama opravdati očekivanja svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Kvalifikacijski turnir za Euro finale „Champions Trophy“ se igra u Sportskom centru Arena X:

  • 06.03.2021. godine za generaciju U9 (2012)
  • 07.03.2021. godine za generaciju U11 (2010)
  • 13.03.2021. godine za generaciju U10 (2011)
  • 14.03.2021. godine za generacije U12 (2009).

“World final Champions Trophy”, svjetsko finale, bit će održan od 18. do 20. juna 2021. godine u Beču (Austrija), u četiri starosne kategorije: 2009., 2010., 2011. i 2012. godište. Na svjetskom finalu učestvuju najjače svjetske i evropske ekipe: Liverpool, Juventus, Manchester United, Bayern, Roma, PSV, Atletico Madrid, Borussia Dortmund i mnogi drugi…

Top Komentari

Dzekson
Svaka cast za skolu fudbala Sparta i njeno rukovodstvo, iz dana u dan sigurnim koracima vidno napreduju, ponosan sto je i moje dijete dio ove sportske porodice...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi