Haris Handžić odveo Sarajevo u polufinale Kupa BiH

Bordo tim slavio protiv Zrinjskog

Haris Handžić odveo Sarajevo u polufinale Kupa BiH

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva večeras su na svom terenu pobijedili Zrinjski sa 1:0 i plasirali se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je zaprijetio već u trećoj minuti preko Mešanovića koji je pokušao s nekih 25 metara, ali je golman Varvodić bio siguran. Samo dvije minute kasnije ponovo šansa za Mešanovića. Sjajnom fintom je nadmudrio Bekića i šutirao, no lopta odlazi pored gola.

Zrinjski je zaprijetio u 13. minuti kada je Enin umalo kaznio Kovačevića zbog istrčavanja s gola, no ostalo je 0:0. Nakon toga je opao ritam igre i nije bilo nekih izglednijih prilika.

Kada se činilo da u prvom poluvremenu nećemo vidjeti gol Sarajevo je došlo do prednosti. Igrala se 37. minuti kada je Handžić pobjegao odbrani Zrinjskog nakon asistencije Dupovca i rutinski je savladao golmana gostiju za 1:0.

Handžić je i tri minute kasnije mogao do gola jer je nakon kornera okrznuo loptu glavom, no ovaj put ona ide pored stative. Do kraja prvog dijela još jednom je zaprijetio Mešanović, ali ostalo je 1:0.

Prvu ozbiljniju priliku u nastavku vidjeli smo u 56. minuti kada je Mešanović proigrao Fanima kojeg u posljednji trenutak zaustavlja Jakovljević. U 63. minuti veliki nesporazum na relaciji Miličević-Kovačević. Stoper Sarajeva je prejako svom golmanu vratio loptu, umalo da do nje dođe Ivančić, ali Kovačević u posljednji čas loptu izbija u korner.

Oglasi

Zrinjski je u 73. minuti ostao s igračem manje. Gačić je kao zadnji igrač odbrane faulirao Handžića ispred samog kaznenog prostora, a sudija mu je opravdano pokazao crveni karton.

Iz slobodnjaka je topovski šutirao Hebibović, ali je prečka spasila Plemiće. Zrinjski prijeti pet minuta kasnije preko Mašića koji je pokušao glavom, ali ponovo bez promjene rezultata.

U 87. minuti u sjajnoj šansi bio je Dupovac koji se našao sam u petercu, ali umjesto da loptu pospremi u mrežu, ona ide pored stative. Bordo tim je do kraja priveo utakmicu kraju i slavio sa 1:0, te je izborio plasman u polufinale gdje su se nešto ranije plasirali Klis, Tuzla City i Borac.

Kup BiH, četvrtfinale:

Sarajevo - Zrinjski 1:0 (Handžić 37')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Oremuš, Hebibović, Mešanović, Miličević, Pejović, Đokanović, Handžić, Dupovac, Fanimo.

Zrinjski: Varvodić, Ćorluka, Jakovljević, Bekić, Tičinović, Enin, Zlomislić, Bilbija, Filipović, Juranović, Ivančić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Sampion pokazao karakter i svoje pravo lice , odigrali puno bolje nego zadnje 2 tekme - Hare me veceras prijatno iznenadio
40 2
Iziksaudvicu
****š ti našu ligu, kad Handžić sa 15 kila viška riješi utakmicu.
13 32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi