UFC borkinja dva puta pala u nesvijest tokom vaganja, koštalo ju je prethodno skidanje kilograma

Potresan video

UFC borkinja dva puta pala u nesvijest tokom vaganja, koštalo ju je prethodno skidanje kilograma

Edmir Škorić

Litvanska UFC borkinja Julija Stoliarenko dva puta se onesvijestila na vaganju.

Za vikend je trebala da se održi borba između 27-godišnje Litvanke i njene rivalke Julije Avilo na UFC priredbi u Las Vegasu, ali došlo je do iznenadnih problema.

U petak na vaganju Stoliarenko se dva puta onesvijestila, objavio je ESPN.

Prvi put je pala na UFC-ov reklamni pano koji se nalazio iza nje. Odmah joj je osobljo prišlo da joj pomogne. Ni drugi pokušaj nije bio uspješan. Dok je silazila s vage, ponovo je pala.

Litvanka je odmah prebačena u bolnicu, a kasnije je objavila da je uzrok njenog gubitka svijesti prerano postizanje težne jer je dosegla 135 kilograma četiri sata prije predviđenog vaganja.

"Kao što svi znaju kada smanjite kilograme, ne možete biti predugo na toj težini jer ste već na granici dehidracije. Zbog toga se ovo dogodilo", kazala je.

"Moje se tijelo osjeća sjajno, ja sam sjajno i bila sam spremna da se borim. Žao m je što se borba otkazala", istakla je Julia.

Mnogi sportisti u borbenim sportovima prolaze kroz razdoblje ozbiljne dehidracije uoči vaganja, izbacujući što više vode iz svojih tijela kako bi se udebljali, odnosno došli do tražene kilaže.

[twitter]https://twitter.com/TheSchmo312/status/1372943496051519490[/twitter]

Promo

Top Komentari

DadiG
Ko je ovdje lud? 135 kilograma?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti