Petev: Kao mala djeca smo im dali priliku da preokrenu

Protiv Finske završeno 2:2

Petev: Kao mala djeca smo im dali priliku da preokrenu

A. Čaušević

Ivaylo Petev je svoj mandat na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine počeo remijem protiv Finske. 

Petev je zamjerio svojim igračima način na koji se igralo poslije vodećeg gola. 

"Imali smo malo više prilika od protivnika. Ipak je otvaranje, imali smo i nekih problema tokom utakmice, imali smo i stopostontnih šansi nismo ih iskoristili. Ko mala djeca smo dali Finsku priliku da preokrenu, ali smo pokazali karakter, zabili za 2:2 i stigli do boda", rekao je Bugarin.

Kratko je prokomentarisao i golove Finaca čiji je glavni kreator bio Teemu Pukki. 

I prvi i drugi gol mi smetaju, pogotovo drugi. 70 metara je sam vodio loptu, ali to su činjenice. Nismo reagovali kako treba. To je prošlost. Moramo analizirati i ispraviti jer nas brzo čekaju nove utakmice.

Bilo je nekoliko riječi i o izmjenama.

"Kolašinac je igrao vrlo malo, Demirović ušao kasno. Ovo mu je mislim prva utakmica. To što je došao zaslužuje aplauz", rekao je Petev.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Prva utakmica je uvijek nezgodna, žao mi je što nismo iskoristili neke zicere, ali to je prošlost. Moramo se poboljšati i izgledati još jače", završio je Petev. 

Naredni izazov za Peteva je u subotu kada na Bilino polje u prijateljskom duelu dolazi Kostarika, a posljednjeg dana marta slijedi novi meč kvalifikacija i to protiv Francuske.

Top Komentari

jassony
Odlazi ubleho, hebo te onaj ko te doveo
4 20
Rajvosa2019
Za prvu tekmu nije bas toliko lose , protiv Francuske ce mo vidjeti kako stvari stoje / manje price i vise rada
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi