Već je skoro 30 reprezentacija eliminisano iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Njih definitivno nećemo gledati na Mundijalu

Već je skoro 30 reprezentacija eliminisano iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru

E. Škorić

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru za neke su tek počele, a za neke su već završile.

U Evropi su odigrana tek dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, dok je na nekim kontinentima za mnoge ovaj put već završen. St. Lucia je naprimjer sama istupila zbog financijskih problema, dok je na terenu šansu za plasman u Katar izgubilo još 28 reprezentacija. Večeras bismo mogli doći do broja 29.

U azijskim kvalifikacijama otpali su: Bruneji, Makao, Laos, Timor-Leste, Pakistan, Butan, Guam, Tajvan, Bangladeš, Mongolija, Indonezija i Šri Lanka.

Iz CONACACAF zone eliminisani su Kuba i Dominika, dok su u afričkim kvalifikacijama za Mundijal već eliminisani Lesoto, Somalija, Eritreja, Burundi, Eswatini, Bocvana, Gambija, Sijea Leone, Mauricijus, Sao Tome i Principe, Južni Sudan, Komori, Čad i Sejšeli.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sljedeća koja bi mogla da bude eliminisana je reprezentacija Kajmanskih otoka, koja će danas odmjeriti snage s Kanadom i eventualnim, ali i očekivanim porazom okončat će svoj put u kvalifikacijama.

Ruku na srce, nije baš da smo ijednu od ovih selekcija očekivali na završnom turniru u Kataru 2022. godine.

Top Komentari

Medo-Brundo
Dodaj i Bosnu
2 8
user1608128155
Ruku na srce, zaboli nas neka stvar za ovim reprezentacijama...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi