Cerić iz Londona poručio: Pokrenut ću pitanje smjene Amara Osima

Predsjednik FK Željezničar

Cerić iz Londona poručio: Pokrenut ću pitanje smjene Amara Osima

M. Šljivak

Željezničar igra katastrofalno u drugom dijelu sezone Premijer lige.

Plavi sa Grbavice pet utakmica su bez postignutog gola, a novi šok stigao je danas na Tušnju gdje je sarajevski tim poražen sa 1:0 od Slobode.

Predsjednik kluba Samir Cerić je u razgovoru za portal klix istakao da je veoma nezadovoljan stanjem ekipe.

"Rezultati jesu katastrofalni i ne treba bježati od te konstatacije. Također ne treba ni vrijeđati nečiju inteligenciju i govoriti da je sve plod slučajnosti i da će nas nekad krenuti, samo ne znamo kad. Ovo nije pitanje sreće, problem se zove neefikasnost, sve skupa je evidentno loša igra koja ne proizvodi dovoljno akcija iz kojih bi proizašli golovi. Rezultati sve diktiraju u sportu i nedostatak rezultata onemogućava kompletnom klubu da ide ka oporavku i eventualnom uspjehu. Zato trebamo nazvati stvari pravim imenom", rekao je Cerić.

Tvrdi da će pokrenuti pitanje smjene Amara Osima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Lično namjeravam pokrenuti pitanje smjene šefa stručnog štaba, ali nisam siguran da li ću imati podršku ostatka Upravnog odbora. Govorim u svoje ime, kao predsjednik kluba i neko ko se smatra odgovornim da povuče konkretne poteze. Međutim, sada dolazimo do one tačke šta navijači očekuju od mene - da donesem novac u klub, a pritom da ništa ne odlučujem. Ako je tako, a ova situacija bi mogla dati odgovor, onda sa srećom u traženju predsjednika koji će samo upumpavati sredstva, a da se ni za šta neće pitati. Moja vizija od početka je bila zasnovana na kreiranju nove vrijednosti i pronalažavanje komercijalnih metoda koje će omogućiti klubu samoodrživost, kao i profitabilnost. Međutim, sve je uzalud ako nas ne prate rezultati i ako postajemo irelevantni u domaćem prvenstvu. Ranije sam istakao bitnost svlačionice i bojim se da je naš šef stručnog štaba istu izgubio. A kad se to desi svi znamo šta to znači i šta bi trebali biti sljedeći koraci", rekao je Cerić za Klix.

Istakao je i da bi radije vidio na terenu igrače koje ginu za Željun dres i dijete kluba nego nekog kvalitetnijeg koji ne želi potrčati za loptom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Izdrži Amare, pusti ove štrumfete, najbolji ste, najjači ste, najjj..., samo cuvaj stolicu, HORDE SU UZ TEBE...!!!!!
44 18
Iziksaudvicu
Ma ovaj kad sam nije otišao, niko ga neće moći otjerati. Izjavi opet amare da smo najbolji od prvih 6 klubova, da nemamo sreće, da nas sudije zakidaju, a ti Želju zavio u crno.
28 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi