Veliki preokret Rome u Amsterdamu, Manchester United jednom nogom u polufinalu

Mečevi četvrtfinala Evropske lige

Veliki preokret Rome u Amsterdamu, Manchester United jednom nogom u polufinalu

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su nakon preokreta pobijedili Ajax sa 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige, a do pobjede je stigao i Manchester United koji je kao gost bio bolji od Granade sa 2:0.

Prvu šansu na utakmici imao je Edin Džeko u 11. minuti kada je pokušao s vrha kaznenog prostora, ali je golman Ajaxa uspio da odbrani njegov udarac. Šest minuta kasnije pokušao je Cristante, no Scherpen je ponovo bio siguran.

Nakon toga većinom smo gledali igru na sredini terena bez ozbiljnih prilika i činilo se da nećemo vidjeti pogodak u prvom poluvremenu.

Međutim, Ajax je u 39. minuti poveo sa 1:0. Klaassen koristi veliku grešku odbrane Rome i nakon kombinacije s Tadićem pogađa mrežu rimskog kluba i dovodi svoj tim u prednost.

Ajax je u 53. minuti mogao da udvostruči vodstvo. Tadić je izborio penal i sam je odlučio da ga izvede, ali se nije proslavio. Srbijanski fudbaler šutirao je po sredini, ali ga je Lopes pročitao i odbranio je njegov udarac.

Kazna za ovaj promašaj stigla je samo nekoliko minuta kasnije. Pellegrini nije najbolje izveo slobodan udarac, ali golman Ajaxa očajno reaguje i lopta završava u mreži za 1:1.

Oglasi

Ajax je u nastavku imao nekoliko sjajnih šansi preko Antonyja, ali gola nije bilo. I kada se činilo da će meč završiti bez pobjednika Roma je u 88. minuti došla do neočekivanog preokreta.

Nakon kornera lopta je došla do Ibaneza koji je zakucao loptu u mrežu Ajaxa s nekih desetak metara za 2:1 i veliko slavlje igrača Rome koji imaju odličan rezultat pred meč u Rimu za sedam dana.

Bh. reprezentativac Edin Džeko igrao je do 76. minute kada je umjesto njega u igru ušao Borja Mayoral.

Manchester United večeras je u gostima pobijedio Granadu s 2:0 i ostvario veoma dobar rezultat pred revanš utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Granada je pružila dobar otpor Crvenim đavolima i imala je priliku da dođe do pozitivnog rezultata, ali nisu iskoristili svoje prilike.

Gosti su poveli u 31. minuti kada je Lindelof fantastičnom dugom loptom upolio Rashforda koji je pogodio mrežu Granade za 1:0. Konačnih 2:0 postavio je Bruno Fernandes u samom finišu meča golom s bijele tačke.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

CASIO
LE osvaja United aBd
13 1
Eno30
United 100% osvaja naiskusni su tu od preostalih ekipa a i realno najaci su i po igracima. Bilobi dobro finale Manchester United - Roma.
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi