Džeko po prvi put progovorio o oduzimanju kapitenske trake: "Ostanak? Teško je misliti o tome..."

Nakon što je odveo Romu u polufinale

Džeko po prvi put progovorio o oduzimanju kapitenske trake: "Ostanak? Teško je misliti o tome..."

A. Čaušević

Edin Džeko je svojim golom odveo Romu u polufinale Europa lige. Pogodio je za 1:1 protiv Ajaxa i tako Vučici omogućio da se protiv Manchester Uniteda bori za finalni duel protiv . 

U razgovoru za Sky Sport poslije utakmice popularni Dijamant je govorio o mnogim temama. Po prvi put je javno progovorio i o oduzimanju kapitenske trake.

"Imam 35 godina. Možda trčim manje, ali lopta je bila takom gdje sam bio. Bio sam sretan, ali i zadovoljan. Tu akciju kod mog gola smo trebali napraviti više puta", riječi su kojim je opisao svoj gol Kopljanicima.

Naredni izazvov u Evropi će biti dvomeč protiv Manchester Uniteda. Susreti su na programu 29. aprila i 6. maja. Prvi meč će se igrati na Old Traffordu.

"Ako smo došli do polufinale reći ću da možemo igrati protiv njih. Nismo imali lagan put jer smo izbacili Bragu, Ajax, Shakhtar i sada nas čeka jak tim. Mi smo Roma, došli smo do polufinala i trebamo dati sve da duđemo u finale."

Džeko je svoja posljednja tri gola za Romu zabio u Europa ligi. Dva puta Bragi i jednom Ajaxu.

Oglasi

"Ove sezone je bilo uspona i padova, nisam se osjećao najbolje u mnogim stvarima. Ne volim gledati nazad, to što se desilo desilo se, sada idemo u polufinale. Trebamo se zabaviti, ne igra se svake sedmice na Old Traffordu.

Komentarisao je oduzimanje kapitenske trake. Italijanske kolege su ga pitale da li će ostati u Romi.

"Za mene je čast nositi kapitensku traku Rome, ali ja igram za Romu ne za traku. Samo se to računa. Ostajem li? Teško je o tome misliti sada. Mislimo na prvenstvo i Europa ligu, pa ćemo vidjeti."

Govorio je i o psihološkom aspektu te kroz šta je sve prošao u proteklom periodu, posebno u januaru kada se verbalno sukobio sa Paulom Fonsecom.

"Nije bilo lako krenuti od početka, neke stvari je bilo teško prihvatiti. Kako sam uvijek bio jak u glavi, mislim da nikad ne bih došao tu gdje jesam da nisam imao glavu. Važna je Roma, a ne traka i Džeko, ništa drugo".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, Džeki je gol Ajaxu bio 30. evropski gol u dresu Rome čime se zacementirao na prvom mjestu na listi najboljih strijelaca Vučice na međunarodnoj sceni.

S ovim golom posao tek četvrti fudbaler koji je uspio zabiti 30 i više golova za neki italijanski klub u Evropi. Prije njega su to uradili Alessandro Del Piero (Juventus/46), Filippo Inzahgi (Milan/36) i Andriy Shevchenko (Milan/33).

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzeki svak cast za gol, ali ne bi rekao da je Dzeko svojim golom odveo Romu u polufinale, da je kojim slucajem ostalo 1:0 u korist Ajaxa, opet bi Roma otisla u polufinale, jer kod iste gol razlike, kad su pobijede u pitanju golovi se racunaju u gostima dvostruko, znamo da je Roma pobijedila u gostima sa 2:1.
6 15
Pajver
Još samo kada bi nam objasnili kako je to kolcov gol odveo Romu u polufinale
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije