Barcelona spremila ponudu za Lionela Messija
FOTO - EPA

Žele ga zadržati

Barcelona spremila ponudu za Lionela Messija

A. Beganović

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Lionel Messi, uskoro će i službeno dobiti ponudu od Barcelone za obnovu ugovora.

Fenomalnom Argentincu ugovor sa Barcelonom ističe na kraju ove sezone, a kako se bliži prelazni rok tako se i sve više špekuliše sa imenom njegovog novog kluba.

Povezuje se Messi sa mnogim klubovima, navodno je već donio odluku o odlasku iz Barcelone, no čelnici ovog kluba pokušat će ga zadržati u svojim redovima.

Pojedini španski mediji pišu da je predsjednik kluba Joan Laporta, nakon što je dobio detaljne informacije o finansijskoj situaciju, spremio ponudu Messiju za obnovu ugovora.

Svjesni su u Barceloni da ne mogu parirati finansijskim ponudama nekih klubova koji se povezuju sa Messijem (PSG, Manchster City), no vjeruju da će ga Laporta uvjeriti da prihvati njihovu ponudu.

Navodno bi Messi, ukoliko prihvati Laportinu ponudu, zarađivao manje nego danas, no njegovi prihodi bi rasli kada Barcelona prebrodi finansijsku krizu u kojoj se nalazi. Također, Messi bi ukoliko prihvati ponudu, imao zagarantovano mjesto u klubu, odnosno nakon povlačenja bio bi Barcelonin veleposlanik.

Osim toga, Laporta će pokušati Messija uvjeriti u ostanak i kupnjom Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund koji bi prema mišljenju čelnika Barce bio garancije borbe za trofej Lige prvaka.

Upravo je ozbiljan sportski projekat jedna od najvažnijih stavki na kojima će insistirati Messi prilikom razgovara sa bilo kojim klubom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je u ovoj sezoni u Primeri odigrao 28 utakmica i pritom je postigao 23 pogotka kojima je dodao osam asistencija i pokretačka je snaga Barcelone koja još uvijek ima šansi za titulu.

Barcelona se nakon 30 odigranih kola nalazi na 3. mjestu tabele sa 65 osvojenih bodova. Dva više ima vodeći Atletico Madrid, dok Real ima bod više i do kraja će se za titulu voditi velika borba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Pajver
Barci je ****no kako se riješiti muralema i kome ga uvaliti a sa Mesijem će se oni lako dogovoriti
2 11
Vienner
Kakva ponuda ispali su na svi frontovima djaba se trude oko Mesija i titula
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi